Ion Dichiseanu s-a stins din viață. Ce nu a mai apucat marele actor să facă. „Un profesionist ca el nu se mai naște a doua oară”

Ion Dichiseanu începuse anul trecut filmările pentru prima sa peliculă pentru copii, din păcate, el a trebuit să întrerupă filmările din cauza problemelor de sănătate.

20 mai 2021, 16:10
Ion Dichiseanu s-a stins din viață. Ce nu a mai apucat marele actor să facă. „Un profesionist ca el nu se mai naște a doua oară”

Ion Dichiseanu începuse deja filmările la ceea ce avea să fie primul său rol într-un film pentru copii, intitulat „Fabrica de Ciocolată”, în regia lui Cristian Radu Nema.

Marele actor declara, în urmă cu doar un an, că este extrem de entuziasmat de această nouă oportunitate la vârsta de 86 de ani, având în vedere că maestrul a jucat doar personaje negative de-a lungul minunatei sale cariere.

„Prietenul meu, Cristian Radu Nema, m-a distribuit cu rol prinicipal în filmul pentru copii intitulat „Fabrica de ciocolată”. Va fi un film excepţional, mai ales că la noi nu s-au mai făcut astfel de filme de la „Veronica” încoace, un film pe care să îl vezi la cinema la mall. Filmările vor avea loc la Braşov, într-un apartament interbelic superb, iar eu voi fi directorul acelei fabrici. Abia aştept să joc, sunt entuziasmat precum un copil, iar în Radu am mare încredere. Cel mai talentat om!  E o poveste frumoasă, veselă, colorată. Un băiat şi o fetiţă fură ciocolată, iar directorul fabricii de ciocolată care e un om aşa mai hâtru, iată că va fi îmbunat de gestul micuţilor, de candoarea lor. Puterea purităţii unui copil asupra unui om ajuns la maturitate”, declara Ion Diciseanu anul trecut, potrivit fanatik.ro.

Ion Dichiseanu: „Șansa de a lucra cu el, un lucru pentru care voi mulțumi divinității”

Ion Dichiseanu a fost internat la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca, la scurt timp după începerea filmărilor la ultimul său film. În decembrie 2020, regizorul filmului afirma că are speranța că marele actor se va reîntoarce pe platourile de filmare.

„Am unica șansă, repet, de a lucra cu un profesionist pentru care voi mulțumi divinității tot parcursul meu profesional de aici înalte. Unul care în România nu se va mai naște a doua oară. Totul este pregătit. Până la cel mai mic detaliu, în așa fel încât ziua în care va ieși din spital să coincidă cu prima zi de filmare. Să reprezinte primul tur de manivelă, așa cum iubește el să folosească aceasta expresie. Totul este pregătit. Aștept nerăbdător și arzător să se facă bine, sa se întoarcă acasă, iar medicii să îi permită să începem filmarea. Cât se poate de curând. Cu toții așteptăm primul tur de manivelă”, declara regizorul Nema.