Vești bune pentru angajați! Condiția prin care pot scăpa de masca de protecție la birou

Premierul României a anunțat condiția prin care angajații unei instituții pot scăpa de purtarea măștii la birou. Acest lucru se poate doar în cazul în care toți angajații sunt vaccinați împotriva COVID.

05 mai 2021, 15:38
Vești bune pentru angajați! Condiția prin care pot scăpa de masca de protecție la birou

Vești bune pentru angajați! Florin Cîțu a anunțat propunerile pentru revenirea la normalitate în România, printre acestea se numără și renunțarea la masca de protecție în cazul în care toți angajații din birou sunt vaccinați împotriva COVID. Premierul a ținut să precizeze că Guvernul a oferit posibilitatea companiilor din România să aibă centre de vaccinare.

„Cel mai bun stimulent – revenirea la normalitate – o viaţă fără mască, în care putem să circulăm oricând, oriunde. Ăsta este cel mai bun stimulent. Noi am oferit companiilor în România centre de vaccinare în companii. Se poate face acest lucru. În acelaşi timp, va mai fi o propunere în comitetul interministerial ca în birourile companiilor dacă toate persoanele sunt vaccinate să nu se mai poarte mască, de exemplu. E o propunere” , a declarat Florin Cîțu.

”Vom vedea de motivaţii financiare dacă este nevoie, dar eu cred că suntem responsabili şi vrem să revenim la normalitate. Este o propunere. Vom vedea ce spun de la Ministerul Sănătăţii, de la MAI. E ceea ce cred că se poate face dacă într-un birou toate persoanele să stea fără mască.”, a spus premierul.

Citește și: Beneficii pentru persoanele vaccinate. Liber la nunți și botezuri pentru românii imunizați

Vești bune pentru angajați! Mai mult decât atât, premierul a anunțat că va prelua modelul Germaniei și va introduce anumite beneficii pentru românii vaccinați. Propunerile vor fi discutate în această vineri împreună cu Ministerul Sănătății, MAI și Ministerul Justiției.  De asemenea,  una dintre propuneri este ca evenimentele private să se poată desfășura doar cu persoanele vaccinate.

„Vineri o să fie comitetul interiministerial şi aceastea sunt propuneri pe care le vom discuta împreună cu Ministerul Sănătăţii, MAI, Ministerul Justiţiei. Vom vedea care sunt soluţiile Există un mod de a motiva populaţia. Fiecare ţară are un mod de a motiva populaţia. Am văzut că şi Germania foloseşte aceste model. Dacă în Germania este ok să aibă beneficii pentru persoanele vaccinate, cred că putem să fim şi noi ok” , a declarat acesta.

Citește și: Florin Cîţu: „Nu mai există nicio scuză să nu ne mai vaccinăm şi să ne revenim la normalitate cât mai rapid”