Adio, Nae Lăzărescu! Trupul regretatului actor a fost depus la Teatrul „Constantin Tănase”

Nae Lăzărescu i-a făcut pe mulţi să râdă în timpul vieţii şi mulţi îl plâng acum, după trecerea sa în nefiinţă. Trupul neînsufleţit al actorului, decedat joi, în urma unei grave boli hepatice, a fost depus vineri după-amiază la Teatrul "Constantin Tănase", care i-a fost a doua casă.

RomaniaTV.net
20 dec. 2013, 16:44
Adio, Nae Lăzărescu! Trupul regretatului actor a fost depus la Teatrul „Constantin Tănase”

Prietenii, colegii şi toţi cei care l-au iubit pe Nae Lăzărescu îi pot aduce un ultim omagiu actorului la Teatrul „Constantin Tănase”.

Cei care i-au fost cel mai aproape în viaţă au fost printre primii care au venit să spună „adio”.

Vasile Muraru, partenerul de pe scenă al lui Nae Lăzărescu vreme de 27 de ani, părea împietrit de durere şi a încercat să pareze momentul cu o glumă.

„Aşteptam să coboare pe scări şi să spună că a fost o glumă. Ăsta era stilul lui. Hai că am făcut o glumă, hai să trecem. Să spunem lucruri vesele, să spunem un banc. Ăsta era el, un om vesel. Indiferent de probleme, pentru că teatrul are şi probleme, el apărea, el era cu veselia. El trebuia să facă o atmosferă de destindere”, a povestit Vasile Muraru.

„Trebuia să-l dau afară din birou. Pentru că noi ne gândeam la unele probleme de buget, eram îngrijoraţi şi ne adunam acolo, ne băteam capul şi începea. Zic: măi, ieşi afară, că nu ne putem concentra”, a spus şi Alexandru Arşinel.

Fanii şi apropiatii au putut să îşi ia rămas bun în foaierul Teatrului de Revistă Constantin Tănase, acolo unde a fost depus trupul neînsufleţit al actorului. Printre cei prezenţi, s-au numărat Vadim Tudor, Nicolae Văcăroiu, Gabriel Dorobanţu, Nicolae Furdui Iancu şi mulţi alţii.

„În teatrul acesta el a avut un rol principal îm piesa mea de teatru. Toată lumea ştie fotbal. O mare pierdere pentru cultura română”, a spus Vadim Tudor.

Acelaşi lucru îl spun şi cei care nu l-au cunoscut personal.

„Revelionul fără dânsul nu va mai avea acelaşi farmec. Dânsul avea un umor deosebit. Cât erai de supărat, făcea să nu mai simţi, să nu mai ai tristeţe pe faţă”, spun admiratorii.

Şi peşedintele, Traian Băsescu, şi premierul, Victor Ponta, şi-au exprimat regretele şi au trimis câte o coroană de flori. Nae Lăzărescu va fi înmormântat cu onoruri militare, sâmbătă, la Focşani.