Administraţia publică, modernizată cu bani împrumutaţi de la Banca Mondială

Cu o administraţie publică la limita dezastrului, statul român caută ajutor financiar şi îndrumare la instituţiile financiare internaţionale. Sănătatea, educaţia, energia sunt domeniile care vor fi modernizate pe bani împrumutaţi şi cu experienţa altora. Până acum, doar pentru analizele funcţionale, s-au cheltuit şapte milioane de lei.

RomaniaTV.net
15 iun. 2012, 11:27
Administraţia publică, modernizată cu bani împrumutaţi de la Banca Mondială

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, vineri dimineaţă, cu reprezentanţii Băncii Mondiale şi a ţinut să le mulţumească pentru împrumutul de un miliard de euro acordat de instituţie.

„Cred că este cel mai mare împrumut pe care Banca Mondială l-a acordat României. Sper să fim destul de inteligenţi ca să folosim banii eficient. Sunt momente dificile nu doar pentru România, ci pentru întreaga Europă”, a declarat Victor Ponta.

Din discuţie nu au lipsit alegerile. Ironic, vicepreşedintele Băncii Mondiale i-a mulţumit şi el premierului, pentru timpul acordat. „Mulţumesc că v-aţi făcut timp în această perioadă aglomerată”, a spus vice-preşedintele Băncii Mondiale, Philippe Le Houerou.

„Este perioada potrivită pentru că abia am terminat cu alegerile şi ne putem îndrepta atenţia către economie. Şi ne putem concentra pe economie, pe creare de locuri de muncă. Din fericire nu avem alegeri în fiecare săptămână, aşa că vom face ceea ce trebuie să facă o bună guvernare”, a mai spus Victor Ponta.

Lăsând gluma la o parte, vicepreşedintele Băncii Mondiale a atras atenţia că România a întârziat în aplicarea reformelor. „Perspectivele de creştere sunt afectate de calitatea administraţiei publice. Planurile sunt inutile dacă nu sunt implementate”, a precizat Philippe Le Houerou.