Administratia Trump analizeaza optiunea de a da fiecarui american 1.000 de dolari cash pe perioada crizei coronavirus

Administrația Trump are în vedere o propunere prin care oferă fiecărui american suma de 1.000 de dolari pe perioada crizei de coronavirus. Măsura vine în contextul în care în această perioadă au fost închise școlile, majoritatea cetățenilor lucrează de acasă, dar și a concedierilor.

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 17:53
Administratia Trump analizeaza optiunea de a da fiecarui american 1.000 de dolari cash pe perioada crizei coronavirus

Larry Kudlow, consilierul economic al Casei Albe a declarat faptul că administrația „ar putea” avea propuneri noi prin care va oferi bani cetățenilor americani.

De asemenea, senatorul republican din Utah, Mitt Romney, a anunțat luni că era în plan să ofere lucrătorilor americani 1.000 de dolari în fiecare lună în timpul focarului.

Citeste si: Donald Trump a vrut să obţină exclusivitatea pentru un vaccin împotriva Covid-19. Era dispus să plătească sume uriaşe

”Avem nevoie urgentă de acțiuni suplimentare pentru această legislație, pentru a ajuta familiile și întreprinderile mici să-și îndeplinească obligațiile financiare pe termen scurt, să ușureze povara financiară pentru studenții care intră în forța de muncă și să protejeze persoanele care lucrează în domeniul sănătății și pacienții lor prin îmbunătățirea serviciilor, a declarat senatorul Utah într-o declarație.

Casa Albă a reușit săptămâna trecută să adopte rapid legislația care se referă la focarul de coronavirus. Aceasta conține prevederi legate de concediul medical plătit, dar și de trei luni de concediu în caz de urgență pe durata crizei de coronavirus.

Consilierul economic al Casei Albe a declarat faptul că există fonduri FEMA, există fonduri ale Trezoriei care ar putea fi folosite, iar răspunsul ar putea fi unul pozitiv.

Ideea plăților în numerar către americani a fost lansată pe durata campaniei democratului Andrew Yang, care a dorit să ofere fiecărui american peste 18.000 de dolari în fiecare an.