Administrator de grădiniţă, aruncat în beci. Vezi în ce condiţii inumane lucrează VIDEO

Un beci plin de igrasie, cu gândaci, fără fereastre şi fără căldură. În aceste condiţii susţine că este obligată să muncească administratora unei grădiniţe din Capitală. Ca să fie crezută, femeia a filmat condiţiile în care este obligată să lucreze zi de zi.

RomaniaTV.net
04 apr. 2012, 11:25
Administrator de grădiniţă, aruncat în beci. Vezi în ce condiţii inumane lucrează VIDEO

Viorica Mircea lucrează ca administrator la Grădiniţa 42 din Capitală din 1990. În 2009 a fost însă disponibilizată. Instanţa a decis că desfacerea contractului de muncă este ilegală, aşa că şi-a primit slujba înapoi. Biroul însă i-a fost mutat în subsolul grădiniţei.

„Mi-am permis să filmez pentru că după ce am văzut beciul surpriza mea a fost că sunt şi monitorizată video. Beciul este întunecos, nu am lumină naturală, înăuntru este un miros puternic de mucegai. Cunosc beciul, ştiu că vara se umple de apă. Este şi un calorifer care nu este OK, cred că este montat de formă pentru că nu încălzeşte. A fost atât de frig încât aveam unghiile vinete. Sunt şi nişte gândaci de bucătarie morţi”, a povestit administratorul grădiniţei.

La inspectorat nu se ştie despre condiţiile în care lucrează femeia. „Am să rog colegii de la Sectorul 1 să verifice dacă biroul este în beci. Ce pot să vă spun în plus este că doamna nu a semnat fişa postului”, a declarat inspectorul general adjunct ISMB, Nuţu Nicolae.

Administratora a explicat că nu a semnat fişa postului pentru că nu este de acord cu ceea ce prevede: „În grădiniţă pot să intru dimineaţa de la 7 până la 7.30 doar să verific dacă sunt toaletele curate, dacă merg becurile, prizele. Pentru că fişa postului meu este complet diferită de cea pe care o aveam înainte”.

Femeia a depus sesizări la toate instituţiile abilitate pentru a lua măsuri în acest caz. Deocamdată nu a primit niciun răspuns.