Administratorul unei firme din Năvodari, cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din Constanţa cercetează un bărbat de 56 de ani din Năvodari, care, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, ar fi comercializat în perioada 2006-2014 peste 11.000 tone de cereale fără a înregistra veniturile realizate.

RomaniaTV.net
08 iun. 2014, 12:53
Administratorul unei firme din Năvodari, cercetat pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Administratorul societăţii comerciale este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Acesta s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale faţă de bugetul general consolidat al statului cu suma de 1.527.311 de lei.

De asemenea, în calitate de împuternicit pe conturile bancare ale societăţii comerciale, bărbatul ar fi retras în numerar 3.067.430 de lei şi ar fi folosit pentru justificarea ridicărilor în numerar borderouri fictive de achiziţie pentru cereale de la persoane fizice.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul a declarat în mod fictiv sediul social al societăţii, aceasta nefuncţionând niciodată în spaţiul închiriat în acest sens.

Cercetările sunt continuate de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de spălare de bani şi evaziune fiscală în forma agravantă.