ADMITERE FACULTATE 2013. Peste 500 de locuri bugetate, la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Peste 500 de locuri bugetate sunt disponibile, pentru studiile de licenţă, la Universitatea "Aurel Vlaicu" din Arad, la fel ca în 2012, numărul total al locurilor fiind de peste 2.800 la studii de licenţă şi peste o mie la masterat.

RomaniaTV.net
12 iul. 2013, 12:50
ADMITERE FACULTATE 2013. Peste 500 de locuri bugetate, la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, care în anul de studii încheiat a avut peste 10.000 de studenţi, are disponibile 2.809 locuri la studii de licenţă, pentru 38 de specializări, şi 1,050 de locuri pentru masteranzi, în 24 de programe de master.

Preşedintele Consiliului Academic al Universităţii „Aurel Vlaicu”, Lizica Mihuţ, a declarat, vineri, că în următorul an de studii va fi păstrat acelaşi număr de locuri bugetate, adică 512 pentru studii de licenţă şi 203 pentru programele de master sau de doctorat.

În plus, Ministerul Educaţiei a acordat finanţare pentru zece burse destinate românilor din afara graniţei, fiind adresate în special celor din Valea Timocului şi din Ungaria.

Vezi: ADMITERE FACULTATE 2013. Facultăţile NEACREDITATE şi de NEÎNCREDERE

În privinţa interesului pentru specializările universităţii, Lizica Mihuţ a declarat că acesta s-a schimbat în ultimii ani.

„Tendinţa este mereu în schimbare. Dacă până în urmă cu câţiva ani opţiunea la înscriere era pentru ştiinţele economice, acum este concurenţă mai mare pentru inginerie sau informatică, dar şi pentru ştiinţele socio-umane. Am decis să distribuim egal locurile bugetate între falcutăţile noastre”, a declarat Mihuţ, potrivit Mediafax.

Vezi: ADMITERE FACULTATE 2013 Bucureşti. Vezi ce LOCURI are fiecare facultate şi care sunt taxele

Potrivit sursei citate, în 2012 au fost ocupate toate locurile disponibile la specializările universităţii, fiind respinşi aproximativ 200 de candidaţi.

„Sperăm să avem o situaţie similară, să fie ocupate toate locurile. Probabil, nu vor mai exista candidaţi respinşi, pentru că şi populaţia şcolară este în scădere”, a declarat preşedintele Consiliului Academic al universităţii.

În Arad mai există şi o instituţie de îmvăţământ superior privată, respectiv Universitatea „Vasile Goldiş”.

Guvernul vrea EXAMEN DE ADMITERE la facultate. Andronescu: Bac-ul să nu mai fie o miză importantă