ADMITERE FACULTATE 2020. Universitatea Politehnica a renunţat la examenul de admitere. Cum se va face departajarea candidaţilor

ADMITERE FACULTATE 2020 Universitatea Politehnică din Bucureşti a anunţat că, în 2020, renunţă la examenul de admitere, din pricina epidemiei de coronavirus. Decizia a fost luată ca urmare a recomandărilor Direcţiei de Sănătate Publică, care consideră că este imposibilă protejarea câtorva mii de candidaţi şi profesori, transmit Ştirile Pro TV.

RomaniaTV.net
08 iul. 2020, 10:28
ADMITERE FACULTATE 2020. Universitatea Politehnica a renunţat la examenul de admitere. Cum se va face departajarea candidaţilor

ADMITERE FACULTATE 2020. Niciuna dintre cele 15 facultăţi din cadrul Politehnicii nu va organiza concurs de admitere în acest an, nici măcar online. Departajarea candidaţilor se va face doar în funcţie de mediile obţinute la Bacalaureat, la disciplinele din profilul real. 

Concursul de admitere se desfășoară prin intermediul platformei online https://admitere.pub.ro.

N-am primit aprobare de la DSP pentru a organiza examenul de admitere pe care îl aveam în fiecare an, așa că admiterea se ține exclusiv pentru toate facultățile universității”, a declarat rectorul Politehnicii București, Mihnea Costoiu, potrivit sursei citate.

ADMITERE FACULTATE 2020. Admiterea la Politehnică, în trei sesiuni

ADMITERE FACULTATE 2020. Anul acesta, concursul de admitere se desfășoară pe parcursul a trei sesiuni, fiecare în parte cu trei faze distincte.

Citeşte şi Ministerul Educaţiei, obligat să asigure gadgeturi pentru învăţământul online. Legea a intrat în vigoare

Sesiunea I – Admitere anticipată (cu fazele Înscriere, Pre-admitere, Validare pre-admiși și înmatriculare admiși anticipat)

Sesiunea II – Admitere (cu fazele Înscriere, Admitere, Validare și înmatriculare)

Sesiunea III – Admitere-completare (cu fazele Înscriere, Admitere, Validare și înmatriculare)

În anul universitar 2020-2021, Politehnica București oferă 4.800 de locuri la buget și peste 1.000 la taxă.