Admitere licee 2021. Top 10 cele mai bune licee din Bucureşti. Acesta este documentul!

Inspectoratul şcolar din Capitală a publicat broşura admiterii de liceu pentru anul 2021-2022. Încă o dată Colegiul Naţional „Sfântul Sava“ este în fruntea listei de top pentru liceele din Capitală, cu o medie de admitere de 9,98 la profilul matematică-informatică, bilingv engleză.

12 mai 2021, 23:06
Admitere licee 2021. Top 10 cele mai bune licee din Bucureşti. Acesta este documentul!

Admitere licee 2021. La mică distanţă se află Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“, cu o medie de 9,90 la acelaşi profil.

Admitere licee 2021. Top 10 cele mai bune licee din Bucureşti

Iată clasamentul celor mai bune colegii din Bucureşti, în funcţie de specializarea matematică-informatică, unde în fiecare an s-au înregistrat mediile de intrare cele mai mari. În acest an, clasamentul rămâne aproape neschimbat faţă de cel de anul trecut.

Primul în top se află Colegiul Naţional „Sfântul Sava” unde, la profilul matematică-informatică, specializarea bilingv engleză, media de intrare a fost cea mai mare din ţară – 9,98.    La acelaşi liceu, pe locul al doilea ca medie de admitere este profilul ştiinţele naturii, unde s-a intrat cu media 9,84, în timp ce la matematică-informatică, ultima medie a fost 9,81. 9,67 a fost media la profilul filologie.

La acelaşi liceu, pe locul al doilea ca medie de admitere este profilul ştiinţele naturii, unde s-a intrat cu media 9,84, în timp ce la matematică-informatică, ultima medie a fost 9,81. 9,67 a fost media la profilul filologie, spune adevarul.ro. 

Colegiul „Gheorghe Lazăr“ rămâne pe locul II Locul al doilea, după media de admitere, la profilul matematică-informatică este ocupat de Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr”, unde s-a intrat cu 9,90. Urmează Colegiul „Spiru Haret”, unde, media ultimului admis la acelaşi profil, specializarea bilingv engleză, a fost 9,84, iar la matematică-informatică – 9,75. La Colegiul Naţional „Tudor Vianu”, un liceu exclusiv de matematică-fizică intensiv, media ultimului admis a fost de 9,76, în timp ce la Colegiul Naţional „Grigore Moisil” s-a intrat cu media 9,63 la matematică-informatică şi cu 9,60 la ştiinţele naturii. Colegiul Bilingv „George Coşbuc” urmează la mică distanţă cu 9,62, în timp ce la Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” media de admitere de la profilul ştiinţele naturii a fost uşor mai mare decât cea de la matematică informatică, respectiv 9,63 faţă de 9,61.

Top 10 licee din Capitală

Colegiul Naţional „Sfântul Sava“ mate-info, bilingv engleză 9,98

Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr“ mate-info 9,90

Colegiul Naţional „Spiru Haret“ mate-info, bilingv engleză 9,84

Colegiul Naţional „Tudor Vianu“ mate-info, intensiv 9,76

Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai“ mate-info 9,69

Colegiul Naţional „Grigore Moisil“ mate-info 9,63

Colegiul Naţional „George Coşbuc“ mate-info, bilingv engleză 9,62

Colegiul Naţional „Mihai Viteazul“ mate-info 9,61

Colegiul Naţional „I.L. Caragiale“ mate-info, bilingv engleză 9,60

Colegiul Naţional „Iulia Hasdeu“ mate-info, bilingv engleză 9,58

Citeşte şi: Admitere liceu 2021. Mai multe inspectorate şcolare au publicat broșura cu locurile la liceu şi şcolile profesionale. Ce trebuie să ştie toţi absolvenţii claselor a VIII-a