Admitere liceu 2025. Pe primele locuri în preferințele elevilor care au terminat clasa a VIII-a se află Colegiile Naționale „Gheorghe Lazăr”, ”Gheorghe Șincai” și „I.L Caragiale”. Pe segmentul vocațional, în topul liceelor preferate de elevi se află Colegiul Național „Elena Cuza”, cu profil pedagogic.
Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” din București, primul în topul preferințelor, a avut anul trecut medii de admitere între 9,57 (n. red specializarea Filologie) și 9,85 (n. red specializarea Mate-Info). De asemenea, Colegiul este primul liceu din țară după media obținută la Bac 2025, adică 9,53, potrivit edupedu.ro.
Potrivit broșurii de admitere publicată de ISMB, anul acesta vor fi 234 de locuri, adică se vor face 9 clase dintre care câte trei clase la specializările Matematică-Informatică și Științele Naturii, o clasă la Filologie și 2 clase la Științe sociale.
La Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, al doilea liceu aflat în preferințele elevilor, media de admitere a fost anul trecut 9,32 (n. red specializarea Filologie) și 9,42 (n. red specializarea Mate-Info).
În acest an sunt în total 234 de locuri, adică 9 clase dintre care 5 la specializarea Matematică-Informatică, câte două clase la Științele Naturii și Filologie.
Anul acesta, Colegiul Național I.L Caragiale se află abia pe locul trei în topul preferințelor elevilor, deși anul trecut a fost pe primul loc. În 2024, media de admitere a fost de 9,17 (n. red specializarea Filologie) și 9,40 (n. red specializarea Mate-info). În noul an școlar Colegiul Național „I.L Caragiale” va avea disponibile 260 de locuri.
Citește și Admitere MEDICINĂ 2025. Concurenţă mare la UMF Iaşi şi UMF Tg.Mureş
Vor fi în total 10 clase, dintre care 3 la Matematică-Informatică, câte o clasă la Matematică-informatică – bilingv limba engleză, Științele Naturii și Filologie, Filologie – bilingv limba engleză, Științe sociale, câte o clasă împărțită în câte 13 locuri Matematică-informatică – bilingv germană și la Filologie – bilingv limba germană.
Top licee din București
Locul 1 Colegiul Național „Gheorghe Lazăr”
Locul 2 Colegiul Național ”Gheorghe Șincai”
Locul 3 Colegiul Național „I.L Caragiale”
Locul 4 este Liceul Teoretic, „Alexandru Ioan Cuza”, care era anul trecut pe locul 9
Locul 5 este Colegiul Național „Spiru Haret”, care era anul trecut pe locul 8
Locul 6 este Colegiul Național „Sfântu Sava”, care era anul trecut pe locul 10 la egalitate cu Colegiul Național Matei Basarab
Locul 7 Colegiul Național „Iulia Hașdeu” care era anul trecut pe locul 3
Locul 8 Colegiul Național „Matei Basarab” care era anul trecut pe 10
Locul 9 Colegiul Național „Grigore Moisil” care era pe locul 6
Locul 10 Colegiul Național „Bilingv George Coșbuc” care era pe locul 4
De remarcat, în doar 2 ani, Colegiul Național „George Coșbuc” a ajuns de pe locul trei în preferințele elevilor, pe locul 10.
Pe segmentul vocațional, prima opțiune rămâne ca și anul trecut, Colegiul Național „Elena Cuza”, cu profil pedagogic. Este al doilea an consecutiv când în București, în ultimii 10 ani, mai mulți elevi optează pentru profilul pedagogic de la Colegiul „Elena Cuza” decât pentru arte la Liceul „Tonitza”.