ADMITERE LICEU. Medii dezastruoase după evaluarea naţională. Zeci de elevi au puţin peste MEDIA 2 la admitere

ADMITERE LICEU 2015, rezultate evaluare nationala, admitere liceu. Medii ruşinoase la admiterea la liceu. Mai mulţi elevi din Dâmboviţa şi Giurgiu vor intra anul acesta la liceu cu nota 2,16, cea mai mica medie din istorie.

RomaniaTV.net
03 iul. 2015, 10:43
ADMITERE LICEU. Medii dezastruoase după evaluarea naţională. Zeci de elevi au puţin peste MEDIA 2 la admitere

ADMITERE LICEU 2015. Mai mulţi elevi din Sibiu, Braşov, Iaşi, Arad, Vaslui, Teleorman, Olt, Tulcea, Dâmboviţa sau din Satu Mare au reuşit să obţină pentru admiterea în liceu o medie puţin trecuta de nota 2.

În Bucureşti, cea mai mică medie de admitere în liceu a fost de 2.32.

Cum se calculează media de admitere la liceu

Media generală obţinută la Evaluarea Naţională constituie unul dintre criteriile pentru admiterea în învăţământul liceal de stat. Media de admitere în liceu este media ponderată între media generală obţinută la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 75%) şi media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 25%).

Elevii vor putea completa fişele de înscriere pentru licee în perioada 3 – 7 iulie, iar prima repartizare computerizată în învăţământul liceal se va face pe 14 iulie.

Vezi şi: EVALUARE NAŢIONALĂ. Sute de elevi din provincie stau la coadă pentru a se înscrie la liceele din Bucureşti

Pe 15 iulie se vor afişa în unităţile de învăţământ gimnazial listele cu absolvenţii repartizaţi proveniţi din şcolile respective şi listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal.

Cea de a doua etapă de repartizare computerizată va avea loc pe 23 iulie, iar cea de a treia în zilele de 3 şi 4 septembrie.

Vezi aici: BROŞURA OFICIALĂ de la admitere 2015

Citeşte şi: Elevii ar putea începe şcoala cu o săptămână mai devreme

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Vineri este momentul în care părinţii pot afla cam unde se va situa copilul lor, pentru a lua în calcul probabilitatea de admitere acolo unde îşi doresc.

EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Reamintim că repartizarea computerizată va avea loc pe data de 14 iulie.

Tot vineri, la sediul Inspectoratelor, va fi afişată programarea candidaţilor pentru vizualizarea lucrărilor scrise proprii de la Evaluarea Naţională, în urma completării unei cereri-tip pe care au depus-o marţi, 30 iunie.

Vizualizarea lucrărilor scrise proprii va avea loc luni, 6 iulie, conform programării afişate. La vizualizarea lucrărilor scrise, candidatul minor trebuie să fie însoţit obligatoriu de un părinte ori reprezentant legal. Este interzisă prezenţa altor persoane (rude, cadre didactice etc.) la vizualizarea lucrărilor scrise.

CITEŞTE ŞI EDU.RO REZULTATE EVALUARE NATIONALA 2015: Vezi ce au făcut prietenii tăi. CĂUTARE după nume

VEZI AICI REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 Bucureşti

Citeşte şi: REZULTATE FINALE EVALUARE NAŢIONALĂ 2015 EDU.RO. Vezi aici toate notele din judeţul tău

79,3% dintre elevii de clasa a VIII-a au promovat anul acesta Evaluarea Naţională 2015La Limba şi literatura română au obţinut note peste cinci 85,4% din elevi, în timp ce la Matematică au fost 73,5% din medii peste cinci.

În Capitală, Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” a obţinut cele mai bune rezultate la Evaluare Naţională 2015, clasându-se pe poziţia a 11-a în ierarhia naţională.

Citeşte şi: EVALUARE NAŢIONALĂ 2015. Ei sunt elevii de 10 ai României. Cum îşi văd viitorul