ADMITERE POLITEHNICĂ 2019: 5000 de viitori studenţi simulează examenul de admitere în weekend

Studenţii Universităţii Politehnica din Bucureşti vor organiza în acest weekend simularea examenului de admitere în cadrul căreia peste 5.000 de elevi sunt aşteptaţi să îşi testeze cunoştinţele de bază la materiile care fac parte din programa obligatorie de admitere la facultate.

RomaniaTV.net
19 apr. 2019, 19:14
ADMITERE POLITEHNICĂ 2019: 5000 de viitori studenţi simulează examenul de admitere în weekend

ADMITERE POLITEHNICĂ 2019. Simularea constă în susţinerea unui test grilă, în condiţiile similare examenului de admitere, iar participanţii află în aceeaşi zi nota pe care au obţinut-o.

Scopul principal al acestui exerciţiu este de a-i ajuta pe candidaţi să se acomodeze cu atmosfera şi condiţiile de examen, să-şi testeze cunoştinţele acumulate până în prezent pentru concursul de admitere şi să observe pe ce segment de materie trebuie aprofundat.

„Universitatea Politehnica din Bucureşti este prima instituţie din învăţământul tehnic superior din România care organizează simularea examenului de admitere. De la an la an, numărul tinerilor interesaţi să urmeze o facultate în cadrul universităţii noastre este în creştere, iar acest lucru motivează comunitatea noastră academică. Suntem bucuroşi să primim noi generaţii de studenţi, iar în acest context, profesorii universităţii organizează în fiecare sâmbătă meditaţii gratuite, la materiile de examen, pentru toţi cei care vor să îşi îmbogăţească cunoştinţele atât pentru examenul de admitere cât şi pentru cel de bacalaureat”, a declarat Mihnea Costoiu, rectorul
Universităţii Politehnica din Bucureşti.