Admitere școala de poliție 2023. Ce locuri sunt scoase la concurs în sesiunea aprilie – iunie 2023

Ministerul Afacerilor Interne a anunțat cum vor fi organizate și cum se vor desfășura, în sesiunea aprilie – iunie 2023, consursurile de admitere în unitățile de învățământ postliceal ale Ministerului Afacerilor Interne.

20 apr. 2023, 15:52
Admitere școala de poliție 2023. Ce locuri sunt scoase la concurs în sesiunea aprilie – iunie 2023

Ministerul de Interne a anunțat locurile scoase la concurs în școlile de poliție în sesiunea aprilie – iunie 2023. Astfel, la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina sunt scoase la concurs 1340 de locuri la spoecializarea Agent de poliție, dintre care 20 sunt pentru romi și 10 pentru minorități.

La Școala de Agenți de Poliție ”Septimiu Mureșan” – Cluj-Napoca sunt 300 de locuri, dintre care 2 pentru romi și alte 2 pentru minorități.

Cei interesați să devină polițiști de frontieră pot susține examen de admitere la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea, unde au fost scoase la concurs 240 de locuri.

Citește și: Victor Mariniuc, şeful Poliţiei de Frontieră Iaşi, s-a dat singur în judecată pentru sporuri de 10.000 de euro!

Concursuri de admitere se vor organiza și la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani și la Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni. Absolvenții vor deveni subofițeri de jandarmi.

Citește și: Polițiștii au ieșit în stradă. Sute de sindicalişti din Poliţie, rezervişti militari şi personal contractual au plecat în marş pe străzile Capitalei

Admitere organizează și Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” – Boldeşti. Sunt scoase la concurs 300 de locuri, 275  la Subofiţer de pompieri şi protecţie civilă și 25 Maistru militar auto.