ADN-ul din cenuşa găsită în curtea lui Gheorghe Dincă este al Alexandrei. Ministrul Justiţiei i-a comunicat vestea familiei fetei

Ministerul Justiției a confirmat că ADN-ul din cenușă este al Alexandrei Măceșanu, a spus unchiul fetei, Alexandru Cumpănașu. "Copilul este mort şi acele analize confirmă că este cenuşa Alexandrei", a declarat Cumpănaşu, la România TV.

02 aug. 2019, 18:51
ADN-ul din cenuşa găsită în curtea lui Gheorghe Dincă este al Alexandrei. Ministrul Justiţiei i-a comunicat vestea familiei fetei

„Ministrul Justiției i-a confirmat familiei că testele sunt ale ei. ADN-ul din cenușă corespunde cu ADN-ul părinților. Ministrul Justitiei i-a sunat pe părinţi, a fost rugămintea mea ca ei să ştie primii, a vorbit cu ei”, a spus Alexandru Cumpănașu. Totuşi, acesta are anumite dubii, pe care le-a împărtăşit, de asemenea, la România TV. „Testele dovedesc, dar nu cred în povestea arzătorului, în tâmpenii. Ne-au dat speranţe false. Nu se leagă. Voi lupta până în ultima secundă. Nu mă las, până la ultimul jegos. Nu a murit acolo. Nu avea cum să moara în acel arzător. S-au găsit bijuteriile de argint întregi, care se dizolvă la o temperatură mai mică decât corpul uman„, a mai spus Alexandru Cumpănaşu.

„Eu o să propun familiei să facem o contraexpertiză în afara țării… Pentru liniștea noastră sufletească. Eu nu cred în povestea cu arzătorul. Este o rețea întreagă și nu mă las până nu vor plăti toți”, a mai spus Alexandru Cumpănașu.

Citeşte şi Gheorghe Dincă primea regulat bani prin Western Union. Dezvăluirile patronului unei case de schimb valutar

Anunţul că Alexandra este moartă nu este însă confirmat de IML, care se fereşte deocamdată de afirmaţii oficiale. „Institutul Naţional de Medicină Legală a transmis în cursul zilei de vineri către DIICOT – Structura Centrală raportul de expertiză medico-legală antropologică privind examinarea materialului osos şi dentar identificat în urma percheziţiei domiciliare efectuate la data de 27 iulie la locuinţa inculpatului Dincă Gheorghe„, informa DIICOT cu puţin timp înainte de anunţul lui Cumpănaşu.

Citeşte şi În locuinţa lui Gheorghe Dincă au fost descoperite pete de sânge. De asemenea, au mai fost găsite oase ce par de natură umană

Având în vedere faptul că, până la acest moment, raportul asupra materialului genetic nu a fost transmis, iar rezultatele necesită a fi coroborate, opinia publică va fi informată ulterior asupra concluziilor acestora, precizează un comunicat transmis de DIICOT.