Adolescent, condamnat pentru că şi-a ucis mama, copiind o crimă de la TV VIDEO

Caz şocant în Marea Britanie. Un băiat de 15 ani a fost condamnat la 16 ani de închisoare, după ce şi-a ucis mama cu un ciocan şi i-a incendiat cadavrul. Adolescentul s-a inspirat în comiterea crimei, dintr-un celebru serial de televiziune.

RomaniaTV.net
03 apr. 2012, 13:03
Adolescent, condamnat pentru că şi-a ucis mama, copiind o crimă de la TV VIDEO

Crima a avut loc anul trecut, pe când ucigaşul avea doar 14 ani. Atunci, Daniel Bartlam a intrat în dormitorul mamei sale şi a lovit-o de mai multe ori cu un ciocan. I-a incediat apoi cadavrul şi a dat foc casei, ca să-şi acopere urmele. La sosirea poliţiei, băiatul a spus că mama lui ar fi fost ucisă de un intrus.

„Sunt mai multe lucruri care fac această crimă şocantă: faptul că băiatul avea doar 14 ani, faptul că a plănuit să-şi ucidă propria mamă, faptul că a comis acest atac extrem de violent şi a luat apoi numeroase măsuri ca să-şi ascundă faptele”, a declarat Kate Meynell, poliţistă.

În timpul anchetei, adolescentul şi-a schimbat declaraţiile de mai multe ori.

„Iniţial, Daniel a spus că un intrus i-a ucis mama. Când şi-a recunoscut fapta, el a afirmat că a auzit voci care i-au cerut să comită crima. Nu s-a găsit însă nicio dovadă a vreunei boli mentale. Apoi, el a spus că mama sa îl abuza fizic şi verbal, dar judecătorul a exclus categoric această posibilitate”, a precizat un corespondent Sky News.

Potrivit anchetatorilor, copilul era obsedat de filme horror şi de jocuri video violente. El ţinea neaparat să omoare pe cineva, ca să vadă dacă poate scăpa nepedepsit. A decis astfel să-şi ucidă propria mamă şi a copiat la indigo o crimă văzută în serialul de televiziune Coronation Street.

Pentru fapta sa, Daniel Bartlam a fost condamnat la cel puţin 16 ani după gratii.