Adolescent găsit aproape mort în trenul de aterizare al unui avion

Un adolescent a fost găsit cu hipotermie severă în trenul de aterizare al unui avion de marfă. Băiatul a fost descoperit de personalul de pe aeroportul din Maastricht, la scurt timp după ce avionul a aterizat.

07 feb. 2021, 14:03
Adolescent găsit aproape mort în trenul de aterizare al unui avion
Adolescent găsit aproape mort în trenul de aterizare al unui avion

Adolescent găsit aproape mort în trenul de aterizare al unui avion. Aeronava de marfă a plecat de la Nairobi miercuri, s-a oprit în Istanbul şi pe aeroportul Stansted din Marea Britanie înainte de a ajunge pe aeroportul Maastricht joi după-amiază, potrivit The Guardian, citat de Mediafax. 

Adolescent găsit aproape mort în trenul de aterizare al unui avion. „A avut un noroc extraordinar”

Citeşte şi Greşelile pe care le fac piloţii din cauza pandemiei, după reluarea zborurilor. Se putea întâmpla o tragedie

După ce a fost găsit în stare de hipotermie severă, băiatul a fost transportat de urgenţă la spital. Din fericire, acesta este în stare stabilă acum.

Potrivit purtătorului de cuvânt al aeroportului Stansted din Londra, nu există nicio sugestie că s-ar fi întâmplat ceva neplăcut la Stansted şi că se presupune că pasagerul se afla deja la bordul avionului când a ajuns la ei.

Un purtător de cuvânt al aeroportului din Maastricht Aachen a spus că băiatul a fost extrem de norocos că a trăit.

„A avut un noroc extraordinar să treacă de această situaşie”.

Avioanele de marfă zboară, în general, la o altitudine de aproximativ 11.500 m, iar dacă cineva stă în trenul de aterizare al avionului, îngheaţă până la moarte sau moare din cauza lipsei de oxigen.

Citeşte şi Ţările care impun restricţii românilor. Lista completă

Reamintim că în anul 2015, corpul unui clandestin a căzut din trenul de aterizare al unui avion care călătorea de la Johannesburg la Londra pe acoperişul unei clădiri de birouri din vestul Londrei.

Un alt bărbat a petrecut şase luni în spital după ce s-a agăţat de trenul de aterizare al unui avion în timpul zborului de 10 ore, supravieţuind temperaturilor extrem de scăzute. Supravieţuitorul a declarat că „din cauza situaţiei prin care treceam a fost singura soluţie pe care am avut-o pentru a supravieţui”.