Adolescentul drogat care și-a ucis tatăl, un om de afaceri din Pitești, a fost arestat. A mărturisit că și-a înjunghiat tatăl, apoi a petrecut cu prietenii lângă cadavrul lui

Fiul de 16 ani al omului de afaceri Cornel Diaconescu, găsit mort vineri în locuința sa din Pitești, a fost arestat preventiv. Băiatul a mărturisit că, drogat fiind, s-a certat cu tatăl lui și la un moment dat a luat un cuțit și l-a înjunghiat. După ce și-a ucis tatăl, tânărul a continuat să petreacă alături de prietenii săi. 

04 mart. 2023, 18:11
Adolescentul drogat care și-a ucis tatăl, un om de afaceri din Pitești, a fost arestat. A mărturisit că și-a înjunghiat tatăl, apoi a petrecut cu prietenii lângă cadavrul lui

Omul de afaceri Cornel Diaconescu a fost găsit mort vineri dimineață în locuința lui din Pitești. Pentru că pe corpul lui au fost găsite urme de violență, oamenii legii au deschis dosar penal pentru crimă. Principalul suspect era chiar fiul omului de afaceri, un adolescent de 16 ani. La audieri, fiul omului de afaceri a recunoscut că și-a înjunghiat tatăl cu mai multe lovituri de cuțit după o ceartă aprinsă. După ce l-a înjunghiat, adolescentul aflat sub influența drogurilor a petrecut cu prietenii săi până când una dintre fostele soții ale afaceristului a venit cu polițiștii la ușa lui.

Anchetatorii susţin că omul de afaceri ar mai fi trăit încă două zile după atac timp în care fiul său a petrecut în aceeaşi casă alături de prieteni. Crima a fost descoperită după ce adolescentul s-a scăpat la o discuție telefonică cu mama că ceva grav s-a întâmplat. Femeia a alertat Poliția și alături de oamenii legii a venit la locuința lui Cornel Diaconescu.

Citește și: Detalii șocante în cazul bărbatului ucis de fiul lui, în Pitești. Ar fi fost omorât în timpul unei petreceri, apoi fiul a organizat și alte chefuri cu cadavrul în casă

Între tată și fiu erau permanent discuții legate de consumul de droguri, iar duminică acestea au degenerat. Atunci copilul a luat un cuțit și l-a înjunghiat de 22 de ori pe tatăl lui. Raportul medico legal confirmă că bărbatul nu a murit imediat și a mai agonizat câteva ore.

„Din primele cercetări de la faţa locului rezultă că era decedat de mai multă vreme. Ultima oară când a fost văzut în viaţă, se pare că duminică. Prezenta multiple lovituri de cuţit”, a explicat procurorul Laurenţiu Palaghia.

Adolescentul de 16 ani din Pitesti acuzat ca si-a ucis tatal ca sa faca rost de bani pentru droguri a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

Cornel Diaconescu era proprietarul unei companii care se ocupă cu repararea echipamentelor de comunicații mobile, cu o cifră de afaceri de peste două milioane de lei și sedii în mai multe localități. Bărbatul era divorțat. Trăia într-o vilă cu două etaje, aflată la ieșirea din Pitești spre Bascov. Fiul său obișnuia să se drogheze. Chiar și când l-au găsit poliștii, acesta era drogat și le-a spus medicilor că a consumat etnobotanice.

Potrivit unor surse apropiate, oamenii legii au indicii că tânărul de 16 ani care și-a omorât tatăl, făcea parte dintr-un grup care se ocupa cu traficul de droguri. Acum, tânărul de 16 ani a ajuns pe mâna procurorilor după ce a fost la spitalul din Pitești, acolo unde proba drogurilor a iesit negativă. Anchetatorii vorbesc însă despre droguri care nu ies la teste.