Adomniţei: Nu poţi spune Moldovei că va avea autostradă în 2025. Voi spune asta lui Ponta la Iaşi

Preşedintele CJ Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, susţine că "nu poţi spune Moldovei că va avea autostradă abia în anul 2025", el spunând că aşteaptă ca Guvernul să clarifice acest lucru şi că îi va spune premierului Victor Ponta, când va veni la Iaşi, în 24 ianuarie, "ceea ce trebuie spus".

10 ian. 2014, 20:42
Adomniţei: Nu poţi spune Moldovei că va avea autostradă în 2025. Voi spune asta lui Ponta la Iaşi

Cristian Adomniţei a declarat, vineri, că în 1 decembrie, de Ziua Naţională, a spus, în Piaţa Unirii din Iaşi, că ar fi momentul ca „unirea României să se facă şi în infrastructură” şi că aşteaptă în continuare clarificări de la Guvern în privinţa realizării autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, potrivit Mediafax.

„Pe 1 decembrie am spus că ar fi momentul să facem unirea şi în infrastructură. Nu-i poţi spune Moldovei, o regiune defavorizată, că soluţia va fi în 2025 sau după, că nu ne interesează. Vreau să ştiu acum ce facem, care este schema de finanţare şi că desenul autostrăzii este clar. Azi nimic nu e clar, nici măcar desenul”, a afirmat Cristian Adomniţei.

Întrebat dacă îi va transmite acest lucru premierului Victor Ponta, în 24 ianuarie, când acesta se va afla la Iaşi, de Ziua Unirii, Adomniţei a răspuns: „În Piaţa Unirii, când voi lua cuvântul pe scenă, îi voi spune adevărul şi ceea ce trebuie spus. Pentru că dacă nu-i spun adevărul, oamenii care vor fi în piaţă îşi vor da seama. Discursul mi-l fac eu. Eu nu mai am alte interese politice. Ministru am fost, parlamentar am fost, preşedinte de CJ sunt. Am o datorie către ieşeni, nu am la altcineva. Nu am nevoie să fac frumos în faţa premierului sau a şefului meu de partid, pentru că nu mai am alte interese. Această relaxare a mea este deranjantă pentru unii colegi din politică. Fiecare să-şi facă datoria la locul lui. Voi cere ca fiecare să-şi facă treaba, fie că e premier sau primar. Dacă vom căuta scuze şi vom spune mereu că altul e vinovat, nu ajungem nicăieri”.

Premierul Victor Ponta a prezentat, în decembrie, proiectul privind reţeaua de autostrăzi care vor fi construite până în 2018, printre autostrăzile prioritare neaflându-se şi cea care ar urma să facă legătura între Târgu Mureş şi Iaşi.

Construcţia autostrăzii Târgu Mureş – Iaşi a figurat în „Manifestul pentru Iaşi”, lansat de USL Iaşi în campania electorală pentru alegerile din 2012.