Adormi greu şi ai un un somn agitat? Află de ce boală suferi

Problemele de somn afectează foarte mulţi oameni, aceştia plângându-se că adorm greu, se trezesc des în timpul nopţii şi au un somn agitat.

RomaniaTV.net
02 nov. 2017, 19:50
Adormi greu şi ai un un somn agitat? Află de ce boală suferi

Oamenii de știință de la Universitatea Hiroshima din Japonia au realizat un studiu, la care au participat peste 13.000 de persoane, și au descoperit că trezirea frecventă în timpul nopții crește riscul de infarct și angină pectorală cu până la 99%. La fel de expuși acestui risc crescut sunt cei care au nevoie de mai mult de 30 de minute pentru a adormi și cei care dorm mai puțin de 6 ore pe noapte.

Citeşte şi Vrei să dormi bine? Iată câteva lucruri pe care să nu le faci înainte de a te culca

Această întrerupere a somnului ar putea favoriza hiperactivitatea sistemului nervos, care se manifestă prin ritm cardiac accelerat și creșterea tensiunii arteriale, principalul factor de risc în apariția problemelor cardiace, notează Libertatea pentru femei.

Același studiu sugerează că persoanele care au nevoie de mai mult de 30 de minute ca să adoarmă au un risc cu peste 50% mai ridicat de a suferi în viitorul apropiat de atac de cord.

În plus, tulburările de somn pot avea un rol decisiv şi în apariţia cancerului, a obezităţii, diabetului sau maladiei Parkinson.

Citeşte şi Ce boli poţi avea în funcţie de luna naşterii