ADRI reacţionează la mesajul lui Salvini adresat României şi Bulgariei de a limita migraţia „sclavilor” în Italia

Preşedintele Asociaţiei Femeilor Românce din Italia - ADRI, Silvia Dumitrache, a cerut miercuri ministrului italian de interne, Matteo Salvini, să se implice în respectarea legislaţiei italiene pentru a preveni şi reduce traficul de forţă de muncă ieftină, sclavia modernă şi traficul de persoane, în reacţie la mesajul acestuia adresat României şi Bulgariei de a limita migraţia ''sclavilor'' în Italia.

RomaniaTV.net
08 aug. 2018, 17:49
ADRI reacţionează la mesajul lui Salvini adresat României şi Bulgariei de a limita migraţia „sclavilor” în Italia

”Referitor la comunicatul Dumneavoastră prin care somaţi România şi Bulgaria să ia măsuri pentru limitarea migraţiei ‘sclavilor’ în Italia, va reamintim că cetăţenii români sunt exploataţi în Italia. Aşa încât, este de datoria Dumneavoastră să îi ajutaţi pe angajatori să respecte legislaţia italiană pentru a preveni şi reduce traficul de forţă de muncă ieftină, sclavia modernă şi traficul de persoane”, afirmă Silvia Dumitrache, conform unui comunicat publicat miercuri pe site-ul ADRI.

”Desigur, şi România trebuie să fie mai angajată în acest sens, să informeze, să-si protejeze cetăţenii si sa respecte drepturile omului”, adaugă preşedinta organizaţiei.

Ministrul italian de interne, Matteo Salvini, a declarat război reţelelor mafiote care organizează munca la negru a muncitorilor agricoli străini în sudul ţării, după moartea a 16 dintre ei în două accidente rutiere. Vorbind într-o conferinţă de presă la Foggia, în Puglia, Salvini şi-a anunţat intenţia de a ataca problema ”importului de sclavi” europeni, cerând mai multă atenţie şi controale din partea omologilor săi bulgar şi român.

Citeşte şi: Ministrul italian de Interne vrea să oprească „importurile de sclavi” pentru agricultură din România şi Bulgaria