Adrian Câciu, anunţ de ultimă oră pentru toţi pensionarii din România. „Cu siguranţă pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023”

Ministrul Finanţelor a anunţat că pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023 "cu siguranţă", însă nu a putut spune cu cât vor fi majorate deoarece acest lucru ţine de modul în care va funcţiona economia în acest an.

27 iul. 2022, 13:12
Adrian Câciu, anunţ de ultimă oră pentru toţi pensionarii din România. „Cu siguranţă pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023”

Adrian Câciu a dat asigurări, după şedinţa Guvernului, că pensionarii din România vor primi mai mulţi bani de anul viitor.

”Cu siguranţă pensiile vor creşte de la 1 ianuarie 2023. Cu cât vor creşte, acest răspuns va veni în urma modului în care economia funcţionează în acest an dar cu siguranţă o creştere va fi, astfel încât erodarea de putere de cumpărare suferită cel puţin pe al doilea semestru să fie compensată”, a spus ministrul de Finanţe, potrivit News.ro.

Citeşte şi: Ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro. Premierul Nicolae Ciucă: „Încurajăm investițiile pentru dezvoltarea industriei românești”

De asemenea, Adrian Câciu, ministrul de Finanţe, a declarat că, în acest moment, sistemul public de pensii nu este impozitat până la valoarea de 2.000 de lei şi analizează pentru a vedea dacă acest prag poate fi crescut.

„Analiza este în derulare. Vreau să fiu foarte clar cu privire la sistemul public de pensii. În sistemul public de pensii nu este impozitat până la valoarea de 2.000 de lei, lucrurile aşa vor rămâne. Analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută, având în vedere că această scutire de impozit a intervenit în anul 2017. Între timp, lucrurile au evoluat din perspectiva inflaţiei.

În analiza pe care o facem avem în vedere toate celelalte sisteme de pensii, cu excepţia sistemului public de pensii, cu privire la o posibilă impozitare, dar cu condiţia neimpozitării părţii de contributivitate”, a declarat Adrian Câciu, după şedinţa de Guvern.

Citeşte şi: Pensii mai mari pentru anumite categorii de români. Adrian Câciu spune cine va scăpa de plata impozitelor. „Lucrurile au evoluat din perspectiva inflaţiei”