Curaj: Vom inova curricula la clasele V-IX. Manualele vor fi concepute prin consultări publice cu elevii şi profesorii

Ministrul Educației Adrian Curaj a declarat, miercuri, că manualele pentru învățământul preuniversitar pe anul 2017 vor fi concepute în vara anului viitor în urma unor consultări publice cu beneficiarii, elevii și profesorii, arătând că vor fi gata până în luna octombrie.

RomaniaTV.net
09 dec. 2015, 19:44
Curaj: Vom inova curricula la clasele V-IX. Manualele vor fi concepute prin consultări publice cu elevii şi profesorii

Ministerul Educaţiei intenţionează să inoveze curricula la clasele V-IX, sperând că noile manuale vor fi în şcoli la începutul anului şcolar 2017-2018. „O să avem, după un efort destul de lung, rezultate pentru cadrul curricular la clasele V-IX. Manualele vor fi pilotate în vară. Nu s-a mai întâmplat acest lucru. Vom avea summer camp, iar manualele vor fi pilotate cu beneficiarii, cu tineri, cu copii, cu clase, astfel încât să înţelegem şi reacţia beneficiarilor. În octombrie vom veni la timp cu licitaţiile, ca să avem manuale în 2017„, a declarat Adrian Curaj, ministrul Educaţiei.

El a mai a anunţat, de asemenea, că a pregătit un program pe 7 ani, din fonduri europene, pentru a inova în zona curriculei. „Pentru a avea curricula livrată aşa cum trebuie, va trebui să facem un efort în zona carierei didactice. Vom operaţionaliza, pe program de fonduri europene pe 7 ani, masterul didactic. Asta înseamnă că intrările în sistem vor fi de o calitate deosebită. Vom avea grijă şi de cei care sunt în sistem, să îi ajutăm la abilitarea curriculară„, a mai spus ministrul.

Adrian Curaj a vorbit şi despre internaţionalizarea învăţământului superior, declarând că dacă în prezent avem 20.000 de studenţi străini, „putem ajunge lejer la 100.000 în următorii 5 ani”. Totodată, ministrul a anunţat că va operationaliza portalul studyinromania, „ca mecanism de diplomaţie culturală”.

Ministrul Curaj a vorbit şi despre laserul de la Măgurele şi a precizat că este construit pe fonduri europene destinate coeziunii, deci care trebuie să ducă la creşterea forţei de muncă. „Vom operaţionaliza conceptul de Laser valley – land of lights. În toamnă vom avea un eveniment mare internaţional, prin care vom spune că România nu numai că ştie, dar şi poate”, a mai spus Adrian Curaj.


loading...