Adrian Lucian Lupu a murit la 51 de ani. Suferea de cancer

Zi de doliu la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași! Îndrăgitul profesor s-a stins din viaţă marţi dimineaţă.

03 ian. 2023, 16:11
Adrian Lucian Lupu a murit la 51 de ani. Suferea de cancer
Adrian Lucian Lupu a murit la 51 de ani

Adrian Lucian Lupu, un cunoscut profesor, a decedat după o îndelungată suferință, la vârsta de doar 51 de ani. Cumplita veste a fost făcută în cursul acestei dimineți, 3 ianuarie 2023.

Slujba de înmormântare va avea loc joi, 5 ianuarie 2023, ora 9:30, Cimitirul „Sfântul Ioan Botezătorul“ (Păcurari).

TRAGEDIE în prima zi din 2023: Un preot a trecut la cele veşnice, la doar 36 de ani. Lasă în urmă doi copii orfani de tată
Cine a fost conf. univ. dr. Adrian Lucian Lupu

Adrian Lucian Lupu, născut în data de 10.04.1972, a fost conferenţiar universitar doctor la Departamentul de Sociologie şi Asistenţă Socială, Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Începând cu 2016 este membru în Consiliul Facultăţii şi membru în Consiliul Departamentului de Sociologie şi Asistenţă Socială. A obţinut titlul de doctor în sociologie în 2011 cu teza Migraţiile internaţionale şi funcţia socializatoare a familiei, scrie bzi.ro.

A fost bursier postdoctoral al Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi cu tema Strategii de adaptare şi elemente specifice nonformale ale selfmanagementul condiţiei cronice: o abordare calitativă. În perioada 2013-2016 a fost cercetător postdoctoral în proiectul Romanian Ageing migrants and the Wefare State organizat în parteneriat de Haute école de travail social de la Universitatea din Geneva şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Principalele domenii de cercetare sunt sociologia sănătăţii, metodologia cercetării sociale şi sociologia migraţiei. A publicat Migraţia internaţională a persoanelor vârstnice din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est (Editura Pro Universitaria, Bucureşti). Este coautor al lucrărilor Sociologia sănătăţii studenţilor (Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi) şi Paradigme sociologice ale sănătăţii (Editura Pro Universitaria, Bucureşti). Este autor şi coautor al mai multor studii publicate în reviste de specialitate din ţară şi strainătate şi a participat la numeroase proiecte de cercetare cu finanţare naţională şi internaţională.

Ken Block, unul dintre cei mai spectaculoşi piloţi de raliuri, a murit într-un accident la snowmobil
Discipline predate (titular de curs): Sociologia sănătăţii; Migraţia resurselor umane; Metodologia cercetării sociale; Sociologia şi managementul organizaţiilor; Sociologie economică; Economie socială (nivel licenţă); Copiii şi migraţia internaţională; Prevenţie şi dezvoltare comunitară (nivel master). Dumnezeu să-l ierte!