Adrian Marinescu: „Pandemia nu s-a terminat. În toamnă ar putea fi un număr mare de infectări”

Medicul Adrian Marinescu a declarat că numărul pacienților internați cu COVID-19 a scăzut cu 80%, în această perioadă, precizând că doar în România oamenii mai poartă mască în locuri în care nu mai este obligatorie.

02 iul. 2021, 20:18
Adrian Marinescu: „Pandemia nu s-a terminat. În toamnă ar putea fi un număr mare de infectări”
Adrian Marinescu: "Pandemia nu s-a terminat. În toamnă ar putea fi un număr mare de infectări"

Adrian Marinescu a declarat că deşi numărul pacienţilor internaţi cu covid a scăzut cu 80 la sută, pandemia nu s-a terminat. Medicul spune că în toamnă numărul infectărilor cu tulpina indiană ar putea fi destul de mare.

Adrian Marinescu: Pandemia nu s-a terminat

Citeşte şi Ioana Mihăilă, despre raportarea deceselor de coronavirus: „Este abia la început. Îi încurajăm să continue să raporteze”

„Pandemia nu s-a încheiat, dar există nuanțe. Din punct de vedere științific, nu este o ușă pe care o poți închide. (…) Când a apărut prima dată varianta din Marea Britanie a fost un interval de două luni, două luni și jumătate până am avut cazuri peste tot. Acum dacă vorbim despre tulpina indiană, ne putem gândi că la toamnă va fi un număr mare de infectări, dar asta nu înseamnă o presiune pe sistemul medical.

Trebuie să gândim la rece. Aș face cu mai mult calm lucrurile astea. Să ne aducem aminte de discuția legată de suprafațe, ce nebunie era. Aș pleca de la ideea că o infecție virală poate ridica probleme, pentru că sunt imprevizibile, afectează organismul”, a precizat medicul la Aleph News.

Madicul infecţionist a mai precizat că în plan psihologic, în loc să ne apropie, pandemia ne-a îndepărtat.

„Apropo de oameni care poartă masca în momentul în care nu ar mai fi nevoie, se întâmplă doar în România. Ne întoarcem tot la panică și la faptul că lucrurile au fost imprevizibile și nu sunt foarte clare”, a mai precizat medicul.

Referitor la Campania de vaccinare în România, medicul a declarat că aceasta a mers destul de prost.

„Cu câteva excepții, peste tot a mers prost (campania de vaccinare – n.red.). Cei care au rămas în etapa a treia nu sunt vulnerabili. Sunt tinerii. Pentru că acest curent al antivacciniștilor chiar a contat”, a mai spus medicul.

Citeşte şi Vaccinul Johnson&Johnson, eficient împotriva mutaţiei Delta a coronavirusului

Grupul de Comunicare Strategică informează vineri că în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 37 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.