Ioana Mihăilă, despre raportarea deceselor de coronavirus: „Este abia la început. Îi încurajăm să continue să raporteze”

Ioana Mihăilă a vorbit despre raportarea deceselor de coronavirus. Ministrul Sănătăţii a anunţat că spitalele şi Direcţiile de Sănătate Publică sunt încurajate să continue să raporteze decese anterioare, dacă nu au finalizat raportarea lor. 

29 iun. 2021, 21:32
Ioana Mihăilă, despre raportarea deceselor de coronavirus: „Este abia la început. Îi încurajăm să continue să raporteze”

Ioana Mihăilă, despre raportarea deceselor de coronavirus. Ministrul Sănătăţii a fost întrebată, marţi seară, de ce au apărut şi în ultima raportare decese anterioare de coronavirus, deşi termenul de 30 de zile în care trebuia remediată această situaţie a expirat luni.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă, circ la dezbaterea moţiunii de cenzură. A pus în faţa lui Cîţu un sac în care erau îngropaţi morţii COVID

Ioana Mihăilă, despre raportarea deceselor de coronavirus

Spitalelor şi DSP-urilor le-a fost transmisă, în urmă cu o lună, recomandarea de a corecta deficienţele de raportare anterioare, cu un termen d 30 de zile. Ieri, Ministerul Sănătăţii a transmis o adresă către DSP-uri prin care îi încurajăm, pe cei care nu au finalizat raportarea, dacă mai au cazuri neraportate, să continue să raporteze”, a afirmat Mihăilă.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, 288 de decese anterioare intervalului de referinţă. 3 produse în luna iulie 2020, 4 în august 2020, 9 în luna septembrie, 35 în luna octombrie, 77 în noiembrie 2020, 48 în decembrie 2020, 29 în ianuarie 2021, 28 în februarie 2021, 32 în martie 2021, 19 în aprilie 2021 şi 4 în luna mai 2021, în judeţele Alba, Argeş, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Covasna, Hunedoara, Prahova, Sălaj şi Satu Mare.

La nunţi, cu certificatul Covid

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a spus, marți, după ședința de Guvern, că certificatele COVID, în baza cărora românii pot merge în afara țării, ar putea fi folosite și pentru ca oamenii să meargă la nunți.

În paralel cu certificatul a fost creată de STS o platformă de verificare a codurilor QR. Nu este reglementată utilizarea în intern, dar putem discuta de acest lucru. Dacă vor fi solicitări, vom vedea. Este vorba de reglementări”, a spus Ioana Mihăilă.