Adrian Minune a făcut show la Vocea României. Manelistul, duet cu Alex Maxim, finalistul lui Smiley GALERIE FOTO

Adrian Minune a fost invitatul special al lui Smley în finala emisiunii Vocea României. Celebrul manelist a făcut un duet incendiar cu Alex Maxim.

15 dec. 2023, 22:16

Adrian Minune a făcut show la Vocea României. Cei doi au interpretat piesa „Ederlezi”, un cântec folcloric tradițional popular al minorității rome din Balcani.

Cântecul și-a luat numele de la Ederlezi, care este un festival de primăvară, sărbătorind întoarcerea de primăvară, sărbătorită în special de romii din Balcani, Turcia și în alte părți ale lumii. Ederlezi este numele romilor pentru sărbătoarea Bulgariei, Macedoniei și Sarbătoarea Sfântului Gheorghe în Serbia. Este sărbătorită la 6 mai. Diferitele scrieri balcanice (Herdeljez, Erdelezi) sunt variante ale turcei Hıdırellez, o sărbătoare care semnalează începutul primăverii, și care are loc în aceeași zi.

Citeşte şi: LIVE PRO TV Câştigător Vocea României 2023 STREAMING ONLINE VIDEO. Start vot! Surpriză uriaşă: cine a pus mâna pe marele premiu de 100.000 de euro!

Versiunea lui Goran Bregović, intitulată „Ederlezi (Scena Djurdjevdana Na Rijeci)”, a fost folosită în filmul Vremea țiganilor (1988) al lui Emir Kusturica, care a făcut cunoscută piesa. A fost interpretată de cântăreața macedoneană Vaska Jankovska, a cărei voce unică a contribuit la succesul său (sursa: Wikipedia).

Citeşte şi: Finala Vocea României 2023. Cotele la casele de pariuri, cine este marele favorit la trofeu şi la premiul de 100.000 de euro

La finalul momentului, prezentatorul Pavel Bartoș a urcat pe scenă și i-a mulțumit lui Adrian Minune. L-a și întrebat pe manelist dacă vrea să transmită ceva. El nu a ezitat și a avut un mesaj pentru antrenori: „Vreau să le spun antrenorilor. Voi știți cât de mult vă iubesc? Mult de tot!”.

Ulterior, Pavel Bartoș a intervenit: „Dacă vrei să spui ceva și de mine!”. Manelistul a reacționat, în timp ce se îndrepta spre antrenori, pe care i-a și salutat rând pe rând, în direct la Pro TV. „Nu te iubesc! Pa”, i-a spus Adrian Minune lui Pavel Bartoș.