Adrian Mititelu va fi eliberat din închisoare după decizia CCR. Prima reacţie a fiului său: „Încetează de îndată executarea pedepsei”

Adrian Mititelu, patronul echipei de fotbal "U Craiova 1948", a fost condamnat pe 5 noiembrie 2020 la trei ani de închisoare cu executare, în cazul transferului lui Mihai Costea.

26 mai 2022, 17:05
Adrian Mititelu va fi eliberat din închisoare după decizia CCR. Prima reacţie a fiului său: „Încetează de îndată executarea pedepsei”
foto: gsp.ro

Adrian Mititelu va fi eliberat din închisoare, în condiţiile în care judecătorii Curţii Constituţionale au admis excepţia de neconstituționalitate a prevederilor art. 155 alin. 1 Cod Penal. Este vorba despre excepţia invocată de Adrian Mititelu pe 20 mai 2020 în dosarul în care a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Fiul lui Adrian Mititelu consideră că tatăl său a fost condamnat nelegal.

„În concret, pe lângă toate motivele ce conduceau la o soluţie de achitare, soluţie ce a fost dispusa in prima instanţă, Adrian Mititelu trebuia sa beneficieze de încetarea procesului penal întrucât a survenit prescripţia răspunderii penale. Acest fapt nu s-a întâmplat, întrucât, instanța a aplicat prevederile art. 155 alin. 1 Cod Penal, norma ce a fost astăzi declarată neconstituțională ca urmare a admiterii exceptiei de neconstituționalitate invocate de Adrian Mititelu în dosarul soluționat cu condamnarea sa. Efectul deciziei de azi este ca încetează de îndată executarea pedepsei şi într-un termen foarte scurt Adrian Mititelu va fi eliberat. Împreună vom fi mai puternici!”, a scris Adrian Mititelu Jr. pe Facebook.

Citeşte şi: Daniel Băluţă cere 64 milioane de euro din fondul de rezervă al Guvernului pentru plata despăgubirilor către victimele şi aparţinătorii de la Colectiv: „Este o urgenţă şi o datorie cel puţin morală”

La începutul anului 2021, Adrian Mititelu a mai fost condamnat de Tribunalul Dolj la cinci ani de închisoare cu executare într-un alt dosar de evaziune fiscală.

Potrivit Digisport, Mititelu, care ispășea deja o pedeapsă de trei ani de închisoare, a mai fost găsit și cu alte nereguli. ”Săvârşirea infractiunii de evaziune fiscală în formă continuată!” a fost verictul dur pe care l-au dat magistrații. Se pare că a fost vorba și despre constituirea unui grup infracțional organizat.

Mititelu a avut de plată și suma de 18,24 milioane lei, aproximativ 3,7 milioane de euro.

Citeşte şi: Ioana Băsescu, termen în dosarul în care a fost condamnată la 5 ani de închisoare. Elena Udrea, mesaj prin avocat: „Nu am vrut să fug din ţară, mergeam la medic”