Daniel Băluţă cere 64 milioane de euro din fondul de rezervă al Guvernului pentru plata despăgubirilor către victimele şi aparţinătorii de la Colectiv: „Este o urgenţă şi o datorie cel puţin morală”

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a declarat, joi, că a întreprins deja demersurile pentru accesarea Fondului de rezervă al Guvernului pentru plata despăgubirilor la care Primăria Sectorului 4 a fost condamnată în dosarul Colectiv, în solidar cu persoanele fizice condamnate în acest caz.

26 mai 2022, 16:03
Daniel Băluţă cere 64 milioane de euro din fondul de rezervă al Guvernului pentru plata despăgubirilor către victimele şi aparţinătorii de la Colectiv: „Este o urgenţă şi o datorie cel puţin morală”

Daniel Băluţă a explicat că suma de 64,2 milioane de euro, pe care Primăria Sectorului 4 trebuie să o plătească drept despăgubiri victimelor şi aparţinătorilor celor decedaţi în incendiul de la Colectiv, reprezintă o situaţie de urgenţă, de aceea a apelat la fondul de rezervă al Guvernului.

„E o obligație cel puțin morală pe care Primăria Sectorului 4 o are, aceea de a plăti despăgubirile integral și cât mai repede. Această sumă reprezintă mai mult de jumătate din bugetul Sectorului 4. Această sumă în termeni reale nu are cum să existe, ar însemna o perioadă lungă pentru plata despăgubirilor. Ca atare, este o situație de urgență și am întreprins deja demersurile necesare pentru accesarea Fondului de rezervă al Guvernului. Am scris Ministerului Finanțelor legat de modalitățile tehnice”, a declarat Daniel Băluță.

Citeşte şi: Cum încearcă Piedone să iasă din închisoare. Mutare de ultima oră a avocaţilor săi după condamnarea în dosarul Colectiv

Acesta a precizat că suma pe care Primăria Sectorului 4 trebuie să o achita ca despăgubiri este de 64,2 milioane euro.

„Trebuie să elaborăm hotărârea de Consiliu Local și sunt convins că în câteva săptămâni Guvernul va identifica modalitatea prin care va aduce acești bani Sectorului 4. Sunt convins că această datorie pe care o avem o vom achita în cel mai scurt timp”, a mai declarat Băluță, potrivit G4Media.

Cristian Popescu Piedone, primarul Sectorului 5, a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare în Dosarul Colectiv pentru abuz în serviciu, potrivit sentinței definitive a Curții de Apel. Totodată, Piedone nu va putea fi ales în funcții publice timp de 5 ani. În același dosar au fost condamnați la închisoare cei trei patroni ai clubului la pedepse de peste 6 ani de închisoare.

De asemenea, instanța a dispus plata unor despăgubiri de zeci de milioane de euro pentru familiile victimelor din clubul Colectiv. Despăgubirile trebuie plătite în solidar de Primăria Sector 4 (condusă la momentul incendiului de primarul Cristian Popescu Piedone), Inspectoratul Pentru Situatii De Urgenta ”Dealu Spirii” Bucuresti-Ilfov, firmele SC Colectiv Club SRL, Sc Golden Ideas Fireworks Artists SRL patronii Colectiv – Anastasescu George Alin, Mincu Costin, Gancea Paul Cătălin și pirotehniștii Moise Marian și Zaharia Viorel.

Citeşte şi: Dana Budeanu dă de pământ cu Raed Arafat: „A fost promotorul apocalipsei în perioada COVID. Trebuie să se ducă într-un loc foarte puțin vizibil” | EXCLUSIV


loading...