Adrian Mutu a fost prezentat la Neftchi Baku. Câţi bani va câştiga, de fapt, „Briliantul”, în Azerbaidjan

Adrian Mutu (44 de ani) a fost instalat, oficial, în funcţia de antrenor al celor de la Neftchi Baku, fosta echipă din Azerbaijan a lui Laurenţiu Reghecampf, care a terminat pe locul 3 ultima ediţie de campionat şi a pierdut finala cupei.

11 iul. 2023, 14:38

Adrian Mutu a fost prezentat la Neftchi Baku. După o întrevedere cu preşedintele SOCAR (principalul sursă de finanţare a clubului), Rovshan Najaf, în care s-au discutat obiectivele echipei, Adrian Mutu a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane. „Neftchi Baku este un club cu cea mai mare şi puternică bază de fani din Azerbaijan. Fanii sunt conoscuţi pentru loialitatea şi sprijinul lor. Sunt sigur că mă voi înţelege bine cu ei până la sfârşitul zilei. Scopul meu este să o readuc pe Neftchi pe cea mai înaltă poziţie din Azerbaijan şi să reprezentăm cu mândrie ţara în Europa”, a declarat Adrian Mutu, la prezentarea oficială.

Citeşte şi: Gigi Becali l-a invitat pe Marcel Ciolacu în Ghencea, la meciul FCSB – Dinamo. „Vino, bă, stai lângă mine, că ai fost băiat bun! Să te mândreşti că stai lângă Becali”

„Briliantul” va avea un salariu mult mai mare ca la Rapid,unde încasa 150.000 de euro pe sezon. La Neftchi Baku, Adrian Mutu va primi 700.000 de euro anual, dar din care va trebui să le achite salariile celor trei secunzi care îl însoțesc, Bogdan Pătrașcu, Alin Chița și Mihai Nădăban. În principiu, le va da tuturor secunzilor în jur de 150.000-200.000 de euro, iar restul ar reprezenta salariul lui, urmând să rămână cu 500.000 sau 550.000 de euro, anunţă Digi Sport.

CIteşte şi: Ce au scris englezii după ce Emma Răducanu şi-a vizitat bunica din Bucureşti. „A mers să se recupereze în blocul gri din epoca comunistă a României. Apartament modest, de 70.000 de lire”

„Adrian Mutu este adus în Azerbaidjan pentru obiective măreţe. Antrenorul trebuie să o facă pe Neftci campioană. Conducerea l-a instalat pe român pentru a atinge ţelul atât de mult visat. Compatriotul lui Laurenţiu Reghecampf, dat afară de la echipă în iunie, a făcut promisiuni mari celor care conduc compania. Adrian Mutu şi-a asumat responsabilitatea de a face echipa campioană şi a promis, totodată, că se va califica în grupele Champions League. Bineînţeles că nu cu mâinile goale! Antrenorul român a cerut mărirea bugetului, care va creşte de 1,5 ori”, scrie sportinfo.az.