Adrian Mutu, INTERZIS în Japonia. Motivul pentru care selecţionerul naţionalei de tineret riscă să rateze JO 2020 de la Tokyo

Adrian Mutu ar putea să nu participe la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, acolo unde echipa naţională de tineret s-a calificat după ce a terminat în primele patru la Euro U21 din 2019.

03 feb. 2020, 15:55
Adrian Mutu, INTERZIS în Japonia. Motivul pentru care selecţionerul naţionalei de tineret riscă să rateze JO 2020 de la Tokyo

Mirel Rădoi va antrena naționala de tineret la JO 2020, dar și-a dorit ca Adrian Mutu, înlocuitorul său la under 21 să fie în staff-ul echipei. Adrian Mutu ar putea avea probleme în a intra în Japonia. Constituția acestei ţări specifică faptul că persoanele care au fost condamnate pentru consumul de droguri nu au voie să intre în țară, scrie GSP.

Adrian Mutu, dezvăluiri-bombă despre „Cazul Cocaina”. Ce i-a spus Jose Mourinho şi cum a fost prins DROGAT

Adrian Mutu a fost prins că a consumat cocaină în 2003, când juca la Chelsea. Astfel, se pare că antrenorul naționalei de tineret riscă să nu primească viză și ar putea să nu fie alături de echipă la Tokyo. În 2002, Diego Armando Maradona nu a fost lăsat de japonezi să asiste la meciurile de la CM 2002, după ce în trecut fusese condamnat pentru folosirea substanțelor interzise. În 2010, Paris Hilton a avut și ea de suferit pentru că avea o condamnare pentru posesie de droguri. În 1980, Paul McCartney a fost oprit pe aeroport pentru posesie de marijuana și trimis înapoi, după ce a stat o săptămână în detenție.

Adrian Mutu, dezvăluiri în premieră despre scandalul drogurilor de la Chelsea. „Ştiu ce am făcut”

MAE precizează că cetățenii români care au unupaşaport simplu/simplu electronic pot intra şi rămâne pe teritoriul Japoniei, fără viză, pentru o perioadă care să nu depăşească 90 de zile. Astfel, Adrian Mutu, care nu a fost condamnat pentru consum de cocaină, ar putea să nu fie nevoit să aplice pentru viză și să intre în Japonia ca turist. În schimb, staff-ul și jucătorii vor fi nevoiți să aplice pentru viză: „Cetăţenii români au nevoie de viză pentru a călători în Japonia pentru exercitarea unei activităţi lucrative (inclusiv în domeniul artistic/pentru spectacole sau în domeniul sportiv, în scopul primirii unei remunerări)”.