Adrian Năstase a reacționat după ce Nuțu Cămătaru a dezvăluit că ar fi avut o discuție în penitenciar: ‘Nu îmi aduc aminte”

Adrian Năstase a avut o primă reacție după ce Nuțu Cămătaru a povestit că l-ar fi întâlnit în spatele gratiilor și că l-ar fi lăsat fără cuvinte în urma mai multor reproșuri.

24 nov. 2021, 23:32
Adrian Năstase a reacționat după ce Nuțu Cămătaru a dezvăluit că ar fi avut o discuție în penitenciar: ‘Nu îmi aduc aminte”

Adrian Năstase a spus că nu își amintește să fi avut vreo întâlnire cu interlopul Nuțu Cămătaru atunci când a fost închis la Jilava.

„Nu îmi aduc aminte de o astfel de întâlnire. E greu de crezut de cineva, faptul că gardienii fac asemenea servicii de intermediere de întâlniri între persoanele aflate în penitenciar. Singura posibilitate de a mă intersecta și cu această persoană era pe traseul spre grefă, pentru că treceam printr-o curte interioară a unei alte secții din penitenciar.

E posibil să ne fi intersectat, dar nu am avut o astfel de discuție. Eu eram însoțit la grefă de patru mascați, care, dacă aș fi avut astfel de discuții, ar fi știut și ar fi raportat. Cei din penitenciar erau foarte precauți să nu intru în contact cu diverse persoane, eu fiind privit ca o persoană cu vulnerabilități”, a declarat pentru Gândul, fostul premier Adrian Năstase.

Ce a povestit Nuțu Cămătaru despre întâlnirea cu Adrian Năstase la Jilava

Nuțu Cămătaru a spus că ar fi fost căutat de Adrian Năstase pe vremea când erau închiși în Penitenciarul Jilava. Dezvăluirea a fost făcută chiar de Nuțu Cămătaru, pe numele său real Ion Balint, în cartea scrisă de Codin Maticiuc „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”.

Adrian Năstase l-a căutat pe Nuțu Cămătaru când erau închişi la Jilava. Ce i-a reproșat celebrul interlop fostului premier al României

„A cerut voie gardienilor să vină să vorbim. M-a salutat și mi-a spus că vrea să mă cunoască. I-am zis: ‘Dacă voiai Hollandul (pușcă de vânătoare – n.r.), puteai să-mi spui, că ți-l trimiteam’”, povestește interlopul în cartea lu Codin Maticiuc „Dresor de lei și de fraieri – Viața lui Nuțu Cămătaru”.

”Aveam eu o armă de vânătoare de colecție, Holland & Holland. Îmi trecuse pe la ureche că o vrea Năstase și că de aia m-a băgat iar jos. Cu ordin direct. Dar mi-a zis că n-a fost așa. M-am uitat în ochii lui și l-am întrebat ce caută la prizon, alături de mine. De ce n-a făcut legile cum trebuie, că doar el a fost la butoane. A lăsat privirea în jos…”, e pasajul care redă în carte întâlnirea dintre cei doi.

„Viaţa lui Nuţu Cămătaru. Dresor de lei şi de fraieri” a fost lansată astăzi printr-o conferinţă de presă, la care au participat autorul şi personajul: Codin Maticiuc şi Nuţu Cămătaru.

Nuțu Cămătaru, dezvăluiri despre maneliști și interlopi. Cum l-a salvat pe Florin Salam: „Aruncau spoitorii cu chifle în el și mi s-a făcut milă”