Adrian Năstase l-a căutat pe Nuțu Cămătaru când erau închişi la Jilava. Ce i-a reproșat celebrul interlop fostului premier al României

Adrian Năstase l-a căutat pe Nuțu Cămătaru, în perioada în care aceștia erau închiși în Penitenciarul Jilava. Dezvăluirea a fost făcută de cunoscutul interlop în cartea scrisă de Codin Maticiuc.

24 nov. 2021, 16:34
Adrian Năstase l-a căutat pe Nuțu Cămătaru când erau închişi la Jilava. Ce i-a reproșat celebrul interlop fostului premier al României

Adrian Năstase l-a căutat pe Nuțu Cămătaru când erau închişi la Jilava. Fostul premier a fost unul dintre politicienii care l-au căutat pe cunoscutul interlop în perioada în care aceștia erau închiși în Penitenciarul Jilava.

Adrian Năstase l-a căutat pe Nuțu Cămătaru când erau închişi la Jilava

Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru, executa la Jilava o parte din pedeapsa de șase ani primită în dosarul în care a fost judecat alături de fratele lui, Sile Cămătaru, pentru proxenetism, cămătărie şi trafic de persoane, iar fostul premier era condamnat la doi ani de închisoare în „Dosarul Trofeul calității” (2012).

Nuțu Cămătaru, dezvăluire-bombă! Cine l-a înfundat pe Fane Spoitoru: „A trimis garda la Vox Maris după el!”

Nuțu Cămătaru a dezvăluit că Adrian Năstase a apelat la gardienii de la Penitenciarul Jilava pentru a vorbi cu el. Interlopul a vrut să verifice o informație pe care o aflase de la cunoscuți, potrivit căreia fostul preşedinte al PSD ar fi insistat ca el să se reîntoarcă în închisoare, dintr-un motiv care ar ține de pasiunea pentru vânătoare a fostului premier. „A cerut voie gardienilor să vină să vorbim. M-a salutat și mi-a spus că vrea să mă cunoască. I-am zis: „Dacă voiai Holland-ul (pușcă de vânătoare – n.r.), puteai să-mi spui, că ți-l trimiteam!”, povestește interlopul în cartea lui Codin Maticiuc.

Nuţu Cămătaru, despre rivalul său Nicu Gheară: „Bucureştiul era împărţit în două”

„Aveam eu o armă de vânătoare de colecție, Holland & Holland. Îmi trecuse pe la ureche că o vrea Adrian Năstase și că de aia m-a băgat iar jos. Cu ordin direct. Dar mi-a zis că n-a fost așa. M-am uitat în ochii lui și l-am întrebat ce caută la prizon, alături de mine. De ce n-a făcut legile cum trebuie, că doar el a fost la butoane. A lăsat privirea în jos!”, a mai dezvăluit Nuţu Cămătaru.

Codin Maticiuc face film despre viaţa lui Nuţu Cămătaru. Mihai Bendeac va fi în rolul principal: „A acceptat”

Adrian Năstase, premier în perioada 2000-2004 și fost președinte al PSD, a fost condamnat în 2012 la doi ani de închisoare în „Dosarul Trofeul calității” (2012) și în 2014 la patru ani de închisoare în „Dosarul Zambaccian”.

Nuțu Cămătaru a fost eliberat ultima dată din închisoare în martie 2019, din Penitenciarul Găești, unde a executat o pedeapsă de 5 ani și 11 luni, pentru mai multe infracțiuni cu violență. A fost eliberat condiționat, după ce a beneficiat de legea recursului compensatoriu și a executat doar un an și câteva luni din pedeapsă.