Adrian Năstase, declarație dură: Această perioadă va rămâne în istorie ca Ciuma lui Iohannis!

Adrian Năstase vine cu un mesaj extrem de dur la adresa guvernanților și a lui Klaus Iohannis în contextul pandemiei COVID.

20 oct. 2021, 15:21
Adrian Năstase, declarație dură: Această perioadă va rămâne în istorie ca Ciuma lui Iohannis!

Adrian Năstase, declarație dură. Fostul premier spune că această pandemie va rămâne în istorie drept ”Ciuma lui Iohannis”.

Adrian Năstase, declarație dură: Această perioadă va rămâne în istorie ca Ciuma lui Iohannis!

”Perioada pe care o trăim va fi cunoscută in istoria românilor drept perioada „Ciumei lui Iohannis”.

In urmă cu peste 200 de ani (1812-1813), in timpul domniei lui Ioan Vodă Caragea, mureau 300 de oameni pe zi iar la nivelul tării au fost peste 90000 de morti. Epidemia de atunci a fost denumită „Ciuma lui Caragea”.

Acum numărul zilnic al mortilor este dublu, intre 500 si 600. Iar numărul total al romanilor morti in pandemie se apropie de 50000.

Ieri, Iohannis a citit, la televizor, cu intonatie dramatică si tentă lacrimogenă, un text de pe prompter, mirându-se de numărul mare al imbolnăvirilor si al mortilor, dând vina pe „autorităti”. Nu-mi aduc eu bine aminte sau el a fost personajul principal la Congresul PNL, organizat in ciuda unor restrictii rezonabile?

Cred că este logic să spunem că Iohannis a avut „guvernul său”, dar a avut (are) si „epidemia sa”. Din păcate pentru noi. Va avea oare si „suspendarea sa”?”, susține Adrian Năstase.

Peste 17.000 de persoane au fost diagnosticate cu COVID-19 și peste 400 au murit în ultimele 24 de ore după infectarea cu virusul SARS-COV 2. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi, că potrivit datelor existente la nivelul Centrulului Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) la data de 20 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 17.158 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2, dintre care 266 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.514 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 19.728. Dintre acestea, 1.799 sunt internate la ATI.Din totalul pacienților internați, 480 sunt minori, 441 fiind internați în secții și 39 la ATI.

Citește și: În ziua în care în România s-au depăşit toate recordurile negative din pandemia Covid, Valeriu Gheorghiţă anunţă că modul de organizare al campaniei de vaccinare a fost apreciat de coordonatorul campaniei din Portugalia