Adrian Năstase: Împreună cu Octav Cozmâncă şi cu alţi lideri PSD am decis să constituim Grupul de sprijin pentru partid

Fostul premier şi lider al PSD, Adrian Năstase, anunţă că a decis constituirea unui grup de sprijin pentru PSD.

RomaniaTV.net
28 mai 2019, 13:39

„Impreuna cu Octav Cozmanca si cu alti fosti si actuali lideri ai PSD, am decis sa constituim Grupul de sprijin pentru actualul PSD, tinand seama de situatia dificicila a partidului dupa alegerile europarlamentare”, scrie Adrian Nastase pe blog.

Octav Cozmanca a facut parte din cabinetul Nastase in perioada 2000-2004, unde a ocupat ministerul Administratiei Publice.

Citeşte şi: Adrian Năstase, despre condamndarea lui Dragnea: Încercările lui de a negocia cu „statul paralel” l-au dus într-o fundătură

OCTAV COZMÂNCĂ: – Este un grup de sprijin, nu un grup de lucru, pentru că nu suntem sclavii PSD-ului. Suntem un grup de sprijin pentru actualul PSD după rezultatele dezastruoase obținute la europarlamentare. Așa ceva nu-mi aduc aminte să se fi întâmplat vreodată în PSD. Ne îngrijorează pentru că suntem oameni responsabili, nu am trecut pe la PSD ca gâsca prin apă și vrem să sprijin cum putem acest partid. Eu am muncit 25 de ani la fondarea, la evoluția acestui partid, prin diverse etape istorice și nu numai.

În fiecare județ avem cel puțin 5 personalități de vârf din fostul și actualul PSD care vor pune umărul și vom sprijini cum vom putea PSD-ul. Bineînțeles, după o discuție cu conducerea actuală a PSD-ului. Nu vor, să fie sănătoși. Nu le impunem. Noi doar am propus ceva.

– Ați discutat cu dna Dăncilă, președintele interimar PSD?

– Nu am luat legătura cu dna Dăncilă. Momentan ne-am sfătuit și o să avem în fiecare județ un grup consistent de oameni serioși cu capul pe umeri, cu experiență, cu picioarele pe pământ și nu în ceruri și o să facem ce trebuie și să ajutăm PSD. Cum îi vom ajuta, vom stabili împreună, pe puncte.

– Ce ar trebui să se schimbe în PSD după alegeri?

În primul rând, e nevoie de solidaritate. Echipa trebuie să fie unită, indiferent ce probleme sunt. Și înainte aveam și noi discuții în Delegația Permanentă. Dar când luam o hotărâre era sfântă, cine mișca în front, valea! Nu că azi declar una, mâine declar alta. Vin acum unii șmecheri și analfabeți să dea lecții cum e cu justiția, cum e cu aia, cum e cu aia. Ia mai vezi-ți, măi, lungul nasului! Una e vaca și oaia din coteț și alta e politica la nivel național.

– Considerați că asemenea oameni au fost promovați în PSD în funcții înalte?

Nu toți, Doamne-ferește! Mai sunt și oameni cu capul pe umeri, care își văd locul, dar sunt și unii pafariști (persoană care nu ştie aproape nimic într-un anumit domeniu, care e pe din afară – n.r.) inclusiv în fruntea unor județe, care bat câmpii. Ei se cred baroni pe vecie, până merg în sicriu. Nu au limita măsurii, a bunului simț, frică de Dumnezeu, de părinți. Băi, frate, oprește-te, ajunge!

– Grupul de sprijin este valabil și pentru prezidențiale?

Vom vedea. Acum discutăm pentru momentul actual care este un moment de cumpănă, de dezechilibru. Dacă e nevoie, da. Dacă nu e nevoie, nu. O să aprecieze conducerea PSD. E treaba lor.

– Dacă PSD va fi de acord, cum veți colabora?

O să ajutăm cu toată puterea noastră intelectuală și fizică. Sunt supărat, am fost 25 de ani din viața mea acolo. Nu mă interesează persoane, mă interesează soarta acestui partid și soarta țării până la urmă, pentru că partidul ăsta a avut un cuvânt de spus în evoluția României. Nu vrem nimic, nu vrea nimeni nicio funcție, nu va candida nimeni la nimic, vrem să-i sprijinim. Dacă vor și cei din conducerea PSD. Dacă nu, să își ducă crucea, a declarat fostul ministru din cabinetul Năstase pentru stiripesurse.