ADRIAN NĂSTASE, CONDAMNAT. Fostul premier se întoarce la ÎNCHISOARE. Statul confiscă 1,8 mil lei

ADRIAN NĂSTASE, condamnat definitiv, luni, de către instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită. Soţia sa, Dana, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Zambaccian.

RomaniaTV.net
06 ian. 2014, 14:25
ADRIAN NĂSTASE, CONDAMNAT. Fostul premier se întoarce la ÎNCHISOARE. Statul confiscă 1,8 mil lei

ADRIAN NĂSTASE a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru şantaj şi luare de mită. Irina Jianu a scăpat de acuzaţia privind dare mită datorită prescripţiei faptei, dar a primit 4 ani de închisoare pentru spălare de bani în formă continuată şi 2 ani pentru fals intelectual la Legea contabilităţii, dar pedepsele au fost contopite.

Dana Năstase a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru şantaj şi folosirea de documente false în formă continuată. Perioada de probă pentru Dana Năstase a fost stabilită la 8 ani. Sentinţa este definitivă, iar fostul premier va fi din nou trimis după gratii.

Citeşte şi: Ponta, despre Adrian Năstase: Să fii hăituit o viaţă întreagă de sistemul Băsescu, o mare nedreptate

Totodată instanţa a dispus confiscarea a 1.824.000 lei de la soţii Adrian şi Dana Năstase. Fiecare inculpat a fost condamnat la plata a câte 20.000 de lei cheltuieli de judecată.

Citeşte şi: ADRIAN NĂSTASE a fost CONDAMNAT la 4 ani de închisoare cu executare. Dana Năstase a primit 3 ani cu suspendare

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, în 20 iunie 2012, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul „Trofeul calităţii”, în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Năstase a fost încarcerat în 26 iunie 2012 şi pus în libertate la 18 martie 2013, după ce Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui de eliberare condiţionată.