Adrian Oros şi-a retras DEMISIA după ce l-a sunat Cîţu

Adrian Oros, ministrul Agriculturii și un apropiat al fostului președinte PNL, Ludovic Orban, anunță că îți retrage demisia, după ce, în urmă cu câteva zile, spunea că va pleca din fruntea instituției.

15 oct. 2021, 14:47
Adrian Oros şi-a retras DEMISIA după ce l-a sunat Cîţu

Adrian Oros l-a abandonat pe Ludovic Orban după ce l-a sunat Florin Cîţu. Ministrul Agriculturii a anunțat că îți retrage demisia, după ce, în urmă cu câteva zile, spunea că va pleca din fruntea instituției.

Deși demisia reprezintă o decizie unilaterală, premierul avea la dispoziție 15 zile să ia act de ea. Ministrul, susţinător al fostului lider Ludovic Orban, şi-a dat demisia din Guvern pe 27 septembrie, după Congresul PNL.

Dacian Cioloş a renunţat la întâlnirea cu Cîţu şi Kelemen Hunor după ce PNL l-a trimis să caute susţinere la PSD şi AUR

Acum, ministrul demisionar al Agriculturii, Adrian Oros îşi retrage demisia, acesta declarând  că este oricum pentru o perioadă scurtă şi că fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică.

Adrian Oros a declarat pentru News.ro că va renunţa la demisie, pentru că este vorba de o perioadă scurtă şi că nu vrea să provoace disfuncţionalităţi în sistem.

”Fermierii nu trebuie să fie afectaţi de criza politică. Am sperat că vor numi pe altcineva  şi că activitatea va continua fără şocuri inutile”, a mai declarat Oros.

Biroul Executiv al PNL a decis: „Dacă USR nu va face o majoritate în discuţiile cu PSD şi AUR, PNL va demara discuţiile pentru a forma un guvern cu toate partidele responsabile, excluzând AUR”
Pe 27 septembrie, Adrian Oros anunţa că demisionează din funcţie, pentru că, pentru premierul Florin Cîţu, agricultura şi industria alimentară nu au fost niciodată priorităţi.

Oros arătat că bugetul MADR pentru anul 2021 reprezintă 60% din execuţia bugetară a anului 2020, cu efecte asupra programelor aflate în derulare, iar la rectificarea bugetară, MADR a primit o sumă infimă, absolut insuficientă. 2, în timp ce, în PNRR nu a fost cuprins niciun proiect major pentru agricultură.