Adrian Sârbu pregăteşte o nouă lovitură media, după criza din PRO. Vezi ce televiziune ar putea cumpăra

Situaţia de la trustul PRO devine tot mai dramatică, mai ales la nivelul secţiunii sportive. După ce la sfârşitul anului trecut cotidianul ProSport şi-a încetat apariţia pe print, acum activând doar online, postul de televiziune Sport.ro trece şi el printr-o perioadă delicată. Totuşi, postul ar putea fi cumpărat de Adrian Sârbu, în contextul în care se vehiculează că acesta ar avea deja garantată transmisia unor partide din viitorul sezon al Ligii 1.

26 mart. 2014, 08:44
Adrian Sârbu pregăteşte o nouă lovitură media, după criza din PRO. Vezi ce televiziune ar putea cumpăra

Postul de televiziune Sport.ro traversează o perioadă critică, consecinţă a situaţiei din ultima vreme din trustul Pro. Grupul televiziunilor din acest trust traversează un moment de cumpănă după înlăturarea lui Adrian Sârbu din fruntea companiei pe care a condus-o cu succes 18 ani.

Îndepărtatea lui Adrian Sârbu de la conducerea CME şi aducerea în locul său a lituanianului Aleksandras Cesnavicius a produs un cutremur la vîrful televiziunilor din Pache Protopopescu, iar Sport.ro este lovită în plin.

Citeşte şi Prima declaraţie oficială din partea Pro TV. Vezi ce se întâmplă cu Dansez pentru tine

Potrivit fanatik.ro, la nivelul noii conduceri din Pro există în acest moment cîteva scenarii palpabile pentru viitorul canalului Sport.ro. Sunt tot mai multe voci care vorbesc despre intenţia şefilor de a restrânge activitatea la post şi de a se concentra doar pe ceea ce aduce rating şi bani, adică ştirile, producţiile telenovelistice şi cele de divertisment. Lunile care urmează sunt hotărîtoare, chiar critice, pentru viitorul Sport.ro în cadrul trustului.

În cazul în care şefii trustului decid să renunţe la Sport.ro, primul nume vehiculat pentru a cumpăra canalul este cel al mogulului Adrian Sârbu.Informaţia pare să fie susţinută de faptul că Sîrbu ar avea deja garantată transmisia unor partide din viitorul sezon al Ligii 1.

Dacă acesta nu va fi interesat să aibă din nou în portofoliu postul, atunci se va trece la variantele secundare. Probabil va fi scos la vânzare publică, încercîndu-se să se compenseze pe cât posibil pierderile din ultimii ani ale trustului, dar mai ales să se evite cele viitoare, în condiţiile în care Sport.ro nu poate face profit pentru că nici nu ar mai avea cu ce. Iar aici referirea este la oferta pentru public, extrem de săracă, poate chiar inexistentă în comparaţie cu concurenţa. Sunt deja oameni importanţi din Sport.ro care-şi analizează foarte atent situaţia şi viitorul.

Cea mai neagră variantă ar putea fi chiar închiderea Sport.ro dacă se va decide să nu mai fie ţinut şi nimeni nu va dori să-l achiziţioneze.