Adrian Severin, condamnat pentru corupţie, a stat în loja de lângă liderii UE. Reacţie pe Facebook a fostului europarlamentar

Adrian Severin, fost europarlamentar PSD condamnat la închisoare pentru luare de mită și trafic de influență în Parlamentul European, a stat într-o lojă în spatele liderilor UE, împreună cu familia premierului Viorica Dăncilă, la ceremonia de la Ateneu care a marcat preluarea Președinției rotative a Uniunii de către România.

11 ian. 2019, 10:09
Adrian Severin, condamnat pentru corupţie, a stat în loja de lângă liderii UE. Reacţie pe Facebook a fostului europarlamentar

Fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat pentru luare de mită şi trafic de influenţă, a stat joi seară, la ceremonia preluării preşedinţiei Consiliului UE desfăşurată la Ateneu, în spatele premierului Viorica Dăncilă şi al preşedintelui Consiliului European Donald Tusk.În aceeaşi lojă se mai aflau preşedintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker, preşedintele Klaus Iohannis şi Patriarhul Daniel. 

În discursurile rostite, toți liderii europeni prezenți – Donald Tusk, Antonio Tajani, Jean Claude Juncker – au vorbit despre respectarea statului de drept, a valorilor europene și combaterea corupției.

Adrian Severin a fost condamnat definitiv, în 16 noiembrie 2016, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită şi trafic de influenţă, pentru că, în perioada decembrie 2010 – martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la ”Sunday Times” de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European. În februarie 2018, Adrian Severin a fost eliberat condiţionat după ce a executat un an şi trei luni din pedeapsă.

Adrian Severin a reacţionat pe Facebook. „De ieri, 10 ianuarie 2019, România a preluat oficial, prin guvernul său, președinția Consiliului UE. Ieri, la Ateneul român, cu acest prilej a avut loc o reuniune a tuturor liderilor instituțiilor UE.

Împotriva cui era, deci, protestul, #rezist din fața Ateneului român? Era obligatoriu să fie ieri? Ieri, când, repet, România și nu numai PSD sau Guvernul ei preluau conducerea unei importante instituții europene?

Ieri era vorba despre Europa. Un protest ieri era împotriva Europei.

Euro-scepticii români, și nu mai sunt puțini, s-au abținut. Așa zișii pro-europeni nu s-au putut abține.

Nu vreți să știți comentariile din sală ale oficialilor UE pe care îi cred de partea lor cei din stradă, dar care mimează sprijinul acordat străzii doar pentru a slăbi capacitatea de negociere a României.

Foarte preocupați de locul lor în România, tot felul de neisprăviți s-au împiedicat de locul oferit mie în sala Ateneului român la acest ceremonial. Profitând de faptul că tehnologia actuală permite oricărui nevolnic să își expună prostia în atenția tuturor, tot felul de talibani, cu diplomă și fără diplomă, au vituperat pe rețelele sociale sau prin presa miluită a ocultei antiromânești.

Pe mine, ca și pe toți aceia preocupați de locul României în istorie, acest aspect ne-a interesat prea puțin. Am găsit în el cel mult expresia unui simbol. Simbolul faptului că națiunea aceasta nu piere numai pentru că o mână de nemernici sau de rătăciți o doresc”, a scris Severin pe Facebook.