Adrian Sobaru, declaraţie şoc în faţa INML. „Iubesc”. Experţii vor să vadă dacă a avut discernământ VIDEO

Adrian Sobaru, angajatul TVR care a rupt bariera de la sediul Guvernului cu maşina, a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală. 

RomaniaTV.net
03 oct. 2014, 09:40

Experţii de la Institutul Naţional de Medicină Leglă vor trebuie să stabilească, vineri, dacă Adrian Sobaru are sau nu discernământ, informează România TV. Odată ajuns la sediul instituţiei Adrian Sobaru a declarat „că iubeşte”.

Adrian Sobaru, electricianul de la TVR care în 2010 s-a aruncat de la baconul sălii de plen a Parlamenului, a intrat, miercuri, 24 septembrie, cu maşina în gardul Guvernului. 

Citeşte şi Dragnea: Incidentul produs de Sobaru este un gest regretabil. Îmi pare foarte rău

Adrian Sobaru se afla singur într-o Dacie Break, când a forţat bariera de intrare în curtea Guvernului, prin zona de acces a demnitarilor. Acesta a rupt bariera şi a ajuns cu maşina în faţa Palatului Victoria.

Adrian Sobaru a fost imobilizat şi încătuşat de jandarmi şi SPP-işti. Bărbatul a fost luat cu duba de poliţie şi dus la Secţia 1 din Bucureşti pentru audieri. 

Judecătorul de drepturi şi libertăţi a respins propunerea procurorilor Parchetului Judecătoriei Sectorului 1 de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Adrian Sobaru, dispunând măsura arestului la domiciliu, pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Citeşte şi Adrian Sobaru, REŢINUT de poliţie după ce a intrat cu maşina în gardul Guvernului VIDEO

În decembrie 2010, Adrian Sobaru s-a aruncat de la balconul Parlamentului, în timpul unei şedinţe, invocând faptul că i s-a tăiat ajutorul de însoţitor pentru persoană cu handicap pe care îl are pentru fiul său, bolnav de autism. Acesta a căzut atunci de la o distanţă de cinci metri peste unul dintre pupitrele sălii de plen, pe care l-a şi rupt. Bărbatul purta un tricou pe care scria „Ne-aţi ciuruit/Ne-aţi ucis viitorul copiilor noştri/ Ne puteţi lua viaţa şi banii, dar nu şi libertatea”.

În decembrie 2012, Adrian Sobaru a primit un punctaj foarte slab la evaluările angajaţilor din TVR, dar nu a fost disponibilizat şi nici inclus pe lista cazurilor sociale.


loading...