Adrian Streinu-Cercel a luat foc după acuzaţiile avocatei Şoşoacă: Nu mai informaţi lumea în mod eronat!

Adrian Streinu-Cercel a luat foc după acuzaţiile aduse de avocata Diana Şoşoacă, viitor senator AUR, referitoare la rezultatele testelor PCR.

11 dec. 2020, 20:12
Adrian Streinu-Cercel a luat foc după acuzaţiile avocatei Şoşoacă: Nu mai informaţi lumea în mod eronat!

Adrian Streinu-Cercel spune că aceste teste PCR sunt de înaltă fidelitate şi pun exact diagnosticul pentru că ele caută markerul genetic şi a rugat-o pe avocata Şoşoacă să nu mai informeze lumea greşit.

Adrian Streinu-Cercel a luat foc după acuzaţiile avocatei Şoşoacă: Nu mai informaţi lumea în mod eronat!

„Lumea trebuie să ştie că , respectiv ARN-ul de virus. În momentul în care noi avem astfel de teste sunt sigure, sunt fiabile şi au sensibilitate de peste 98%.

Orice pacient care are un test PCR pozitiv pentru noul coronavirus este un pacient care este infectat cu SARS-Cov-2. Covid-19 este boala pe care o generează acest virus SARS-Cov-2. Nu aveţi calitatea să faceţi un diagnostic medical, vă rog să nu mai informaţi lumea în mod eronat. ”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, la Antena 3.

Adrian Streinu-Cercel a subliniat că „nivelul de eroare al testelor PCR este de 2% indicate ca fiind fals negative. Nu se pune problema ca fiind fals pozitive. Mai mult, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” este omologat de OMS”.

Ce spune Anthony Fauci despre testele PCR

Dr. Anthony Fauci a recunoscut într-o conferinţă că testele PCR utilizate pe scară largă detectează fragmente inofensive ale coronarvirusului, rezultând numeroase cazuri fals pozitive care duc la exagerarea amenințării pandemiei.

Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, părea să recunoască, într-o intervenție din 16 iulie a podcastului „This Week in Virology”, găzduit de virologul Universității Columbia Vincent Racaniello, că un număr mare de cazuri pozitive de COVID-19 pot apărea din testele suprasensibile, care detectează doar fragmente de virus, mai degrabă decât infecții active, viabile.

Fauci a răspuns unei întrebări despre testarea COVID-19, în special dacă pacienții cu teste pozitive pot ști dacă sunt sau nu de fapt infecțioși și dacă trebuie să stea în carantină. În condițiile în care fiabilitatea testului depinde de numărul de cicluri utilizate și de încărcătura virală prezentă, Fauci a exlicat că orice test PCR cu un prag cu peste 35 de cicluri va da peste 80% din rezultate fals pozitive. „Este foarte frustrant atât pentru pacienți, cât și pentru medici, când cineva intră și își repetă PCR cu un prag de 37 de cicluri, dar aproape niciodată nu poți cultiva virusul dintr-un prag de 37 de cicluri. Deci, cred că dacă cineva vine cu 37, 38, chiar și 36, trebuie să știi că sunt doar nucleotide moarte. Punct!”.

Citeşte şi: Raed Arafat, anunţul aşteptat de români: Vor ajunge în ţară 43.000 de teste PCR la sfârşitul acestei săptămâni