Adrian Streinu-Cercel atrage atenţia asupra purtării corecte a măştii de protecţie: „Purtată sub nas nu ajută la nimic”

Adrian Streinu Cercel a declarat la TVR faptul că există de zece ori mai mulți bolnavi de COVID care transmit virusul, fără a ști că sunt infectați. Medicul a atras atenția asupra modului corect de a purta masca de protecție.

RomaniaTV.net
04 nov. 2020, 07:01
Adrian Streinu-Cercel atrage atenţia asupra purtării corecte a măştii de protecţie: „Purtată sub nas nu ajută la nimic”
Medicul a atras atenția asupra necesității ca masca de protecție să fie purtată corect. Acesta susține că infectarea se face la petrcere, în baruri sau la serviciu, dacă nu sunt respectate regulile minime de igienă.
 
 
„Lumea trebuie să înţeleagă că nu trebuie să infecteze. Infectarea persoanelor se face pe stradă, se face acasă când faci petreceri, atunci când te duci în baruri, la serviciu dacă nu sunt respectate regulile minime de igienă. Purtarea măştii pe nas şi pe gură face diferenţa. Mă uit la televizor cu stupoare şi văd că majoritatea sunt cu masca sub nas. O mască purtată sub nas nu ajută la nimic. Dacă mergem în ritmul ăsta, undeva săptămâna viitoare vor fi în jur de 10.000”, a adăugat Adrian Streinu Cercel.
 
Medicul este de părere că testare este varianta câștigătoare în cazul României. 
 
„Nu aş merge pe varianta de carantină, aş merge pe varianta de testare. (…) Această testare nu se face o dată ca niciodată, se face succesiv, în valuri. Ai testat astăzi, dai deoparte, aştepţi patru zile, la patru zile repeţi testarea în aşa fel încât epuizezi pur şi simplu focarele, acolo unde le cunoşti”, a explicat acesta.
 
De asemenea, acestea susține că în spatele miilor de infectați stau alte persoane infectate care nu știu acest lucru.
 
„Problema este că lumea se infectează cu miile, iar aceste mii trebuie să ştim că mai au în spate de cel puţin încă zece ori mai multe persoane pe care nu le cunoaştem, sunt purtători sănătoşi şi transmit virusul în populaţie în continuare”, a adăugat Streinu-Cercel.