Adrian Ungur a produs surpriza la Roland Garros şi îl va întâlni pe Federer

La prima participare pe tabloul principal într-un turneu de Grand Slam, Adrian Ungur a produs surpriza zilei de luni la Roland Garros. El l-a eliminat pe argentinianul David Nalbandian, semifinalist la Paris în 2004 şi 2006.

RomaniaTV.net
28 mai 2012, 14:30
Adrian Ungur a produs surpriza la Roland Garros şi îl va întâlni pe Federer

A doua zi a turneului de Grand Slam de la Roland Garros a consemnat o mare surpriză pe tabloul masculin, unde compatriotul nostru Adrian Ungur a reuşit să-l învingă pe dublul semifinalist al întrecerii, argentinianul David Nalbandian. Scorul a fost 6-3, 5-7, 6-4, 7-5, iar victoria este cu atât mai importantă, cu cât Ungur se află la prima sa prezenţă pe tabloul principal al unei competiţii de Mare Şlem.

Adrian Ungur are 27 de ani şi este rezident la Florenţa. Provocarea carierei îl aşteaptă însă în turul următor, unde va juca împotriva campionului din 2009, Roger Federer. Luni, la Roland Garros, elveţianul l-a învins cu 6-2, 7-5, 6-3, pe germanul Tobias Kamke şi a egalat recordul de meciuri câştigate în turneele de Grand Slam deţinut de americanul Jimmy Connors. Federer, numărul 3 mondial, a ajuns la 233 de victorii în turneele de Grand Slam şi va avea posibilitatea să-l depăşească pe Connors dacă îl va învinge pe Adrian Ungur.

În secţiunea feminină a tabloului, Sorana Cârstea a pierdut în primul tur, cu 2-6, 1-6 în faţa deţinătoarei titlului, Na Li, iar Simona Halep a fost eliminată cu 1-6, 3-6 de jucătoarea cehă Petra Cetkovska.