Transelectrica: Adrian Victor Vevera este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie

Directorul general al Transelectrica, Horia Hăhăianu, a fost înlocuit de Adrian Victor Vevera, consilierul personal al premierului Emil Boc, în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei de transport de electricitate.

RomaniaTV.net
20 ian. 2012, 17:18
Transelectrica: Adrian Victor Vevera este noul preşedinte al Consiliului de Administraţie

‘Am fost înlocuit din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei de către Adrian Victor Vevera deoarece, potrivit noii legislaţii în vigoare, nu mai pot ocupa în acelaşi timp funcţia de director general şi de preşedinte al Consiliului de Administraţie’, a afirmat Horia Hăhăianu.

 

De asemenea, consilierul personal al premierului Emil Boc a preluat funcţia de membru în CA pe care o deţinea Ionel Florin.

 

Potrivit unui comunicat transmis vineri Bursei de Valori Bucureşti, acţionarii companiei au fost mandataţi ca în Adunările Generale ale Acţionarilor filialelor Smart şi Teletrans ale Transelectrica să îl desemneze pe Horia Hăhăianu pentru conducerea Consiliului de Administraţie.

 

Transelectrica estimează un profit brut de 51,7 milioane lei pentru acest an, în condiţiile realizării unor venituri totale de peste 2,62 miliarde lei şi ale efectuării unor cheltuieli de 2,57 miliarde lei, potrivit informaţiilor transmise BVB.

 

Statul român deţine 73,6% din acţiunile Transelectrica, Fondul Proprietatea – 13,4%, iar cota de acţiuni care se tranzacţionează liber este de 12,8%.