Adriean Videanu şi Ilie Sârbu, audiaţi la DNA. UPDATE

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu a ajuns luni dimineaţa, la ora 11.00, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, unde a fost audiat în calitate de martor. La sediul central al DNA a ajuns şi fostul senator PSD, Ilie Sârbu.

26 oct. 2015, 09:19
Adriean Videanu şi Ilie Sârbu, audiaţi la DNA. UPDATE

Ilie Sârbu, socrul premierului Ponta este audiat, în calitate de martor, în dosarul în care sunt anchetați omul de afaceri Ioan Niculae, patron al grupului SC Interagro SA, și Gheorghe Bunea Stancu, fost președinte al Consiliului Județean Brăila, și în care, în luna iulie, au fost efectuate mai multe percheziții, potrivit unor surse judiciare.

Fostul senator PSD a declarat jurnaliştilor prezenţi că va declara mai multe după discuţia pe care o va purta cu procurorii DNA. 

Adriean Videanu a fost audiat şi el de procurorii anticorupţie în calitate de martor în dosarul în acelaşi dosar.

„Mi-am făcut datoria la solicitarea DNA. Din păcate, nu vă pot spune nimic. Dacă doriţi solicitaţi biroului de presă DNA toate relaţiile”, a precizat Adriean Videanu la ieşirea din sediul DNA.

La intrarea la DNA, fostul ministru a precizat că „am fost chemat în calitate de martor într-un dosar în care nu ştiu nimic”.

Şi fostul secretar de stat în Ministerul Economiei Claudiu Constantin Stafie s-a prezentat în această dimineaţă la Direcția Națională Anticorupție fiind citat pentru a fi audiat tot în calitate de martor.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București, pe 2 aprilie, la doi ani și șase luni închisoare cu executare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Brăila Gheorghe Bunea Stancu a primit trei ani închisoare cu executare, în dosarul „Mită la PSD”.

Ioan Niculae, acționar principal al grupului Interagro SA, este acuzat de complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Potrivit DNA, în cursul anului 2009, Gheorghe Bunea Stancu și-a folosit influența și autoritatea rezultate din funcția de președinte al Organizației Județene Brăila a PSD pentru a obține, cu încălcarea dispozițiilor legale ce privesc finanțarea partidelor politice, suma de 1.000.000 euro de la Ioan Niculae, bani ce urmau să fie folosiți în campania electorală prezidențială desfășurată la sfârșitul anului 2009 pentru susținerea candidatului PSD Mircea Geoană.

DOSARUL „Mită la PSD”. ICCJ a respins cererile lui Gheorghe Bunea Stancu şi Ioan Niculae