ADRIEAN VIDEANU îl dă în judecată pe Gabriel Sandu după DENUNŢUL din Dosarul Microsoft

Adriean Videanu respinge acuzaţiile lui Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor, din Dosarul Microsoft, şi anunţă îl va acţiona în instanţă pentru calomnie 

12 feb. 2015, 14:59
ADRIEAN VIDEANU îl dă în judecată pe Gabriel Sandu după DENUNŢUL din Dosarul Microsoft

Adriean Videanu a transmis, joi, un comunicat de presă în care respinge orice legătură cu Dosarul Microsoft.

„Resping categoric delațiunile numitului Sandu Gabriel la adresa mea referitoare la presiunile pe care le-aș fi exercitat asupra acestuia pentru a finanța campania electorală din 2009.

NU am avut niciodată niciun fel de relații, altele decât cele instituționale, cu Sandu Gabriel, relațiile dintre mine și numitul Sandu Gabriel limitându-se la un simplu ,,Bună ziua,,.

Mai mult, NU am sprijinit și NU am semnat nicio H.G. referitoare la contractul Microsoft. NU am avut niciun fel de legătură, nici măcar tangențială, cu inițierea și/sau derularea contractului în cauză. NU am cunoștință despre sursele de finanțare ale materialelor electorale la care numitul Sandu Gabriel face referire pentru că acest aspect nu intra în atribuțiile mele.

În consecință, imi rezerv dreptul de a-mi apăra imaginea în instanță actionându-l în judecată pentru calomnie pe numitul Sandu Gabriel”, susţine Adriean Videanu într-un comunicat de presă. 

CITEŞTE ŞI Referat DNA: Emil Boc apare în dosarul Microsoft. O parte din mită a ajuns şi la PDL

Adriean Videanu s-a prezentat joi la secţia 12 de poliţie, unde este chemat de două ori pe săptămână potrivit condiţiilor impuse prin control judiciar. Măsura preventivă a fost dispusă de judecători într-un dosar disjuns din cel al Alinei Bica privind retrocedările ilegale, în care Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. Lui Adriean Videanu i-a fost admisă contestaţia după ce a petrecut câteva zile în arest preventiv.

În referatul procurorilor DNA prin care cer arestarea preventivă a Elenei Udrea se arată că Elena Udrea şi Emil Boc l-au susţinut pe ministrul Gabriel Sandu pentru promovarea unei hotărârii de guvern şi alocarea bugetului necesar în vederea achiziţionarii de licenţe IT (dosarul Microsoft).

De asemenea, procurorii susţin că  beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt printre alţii şi Sandu Gabriel, Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal, care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul fostului ministru Sandu Gabriel.

Procurorii susţin că „inculpatul Sandu Gabriel –ministru al Comunicaţiilor la data respectivă, a procedat la realizarea procedurii de achiziţie şi la încheierea contractului de licenţiere ca urmare a presiunilor exercitate de UDREA ELENA GABRIELA – în calitate membru al Guvernului şi vicepreşedinte PDL, precum şi ca urmare a presiunilor exercitate de alte persoane din conducerea partidului”.

„Din probatoriul testimonial rezultă că pentru promovarea hotărârii de guvern nr. 460/2009 şi alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea ministrului Udrea Elena Gabriela, a primului ministru Emil Boc, a lui Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase şi Gheorghe Ştefan„, se arată în referatul procurorilor DNA în dosarul Microsoft. 

Procurorii susţin în referat că „beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt printre alţii inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul inculpatului Sandu Gabriel„.

Emil Boc a declarat, miercuri, că nimeni n-a exercitat niciun fel de presiune lui să se încheie contractul pentru licenţele Microsoft şi, la rândul lui, nici el nu a exercitat niciun fel de presiune asupra nimănui să se încheie acel contract.