Referat DNA: Emil Boc apare în dosarul Microsoft. O parte din mită a ajuns şi la PDL

Elena Udrea şi Emil Boc l-au susţinut pe ministrul Gabriel Sandu pentru promovarea unei hotărârii de guvern şi alocarea bugetului necesar în vederea achiziţionarii de licenţe IT (dosarul Microsoft), se arată în referatul procurorilor DNA prin care cer arestarea preventivă a Elenei Udrea. De asemenea, procurorii susţin că  beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt printre alţii şi Sandu Gabriel, Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal, care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul fostului ministru Sandu Gabriel.

RomaniaTV.net
11 feb. 2015, 14:11
Referat DNA: Emil Boc apare în dosarul Microsoft. O parte din mită a ajuns şi la PDL

„Inculpatul Cocoş Dorin a pretins şi primit de la Florică Claudiu şi Pescariu Dinu Mihail suma de 9.000.000 de euro pentru ca prin intermediul inculpatei Udrea Elena Gabriela – ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, membru al Guvernului, şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de Florică Claudiu încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Practic, inculpata Udrea Elena Gabriela și-a traficat funcţia şi influența la nivel guvernamental în mod direct şi indirect faţă de cumpărătorii de influenţă prin intermediul lui Dorin Cocoş şi a primit foloase necuvenite constând în suma de 9.000.000 de euro”, se arată în referatul DNA.

De asemenea, procurorii susţin că „inculpatul Sandu Gabriel –ministru al Comunicaţiilor la data respectivă, a procedat la realizarea procedurii de achiziţie şi la încheierea contractului de licenţiere ca urmare a presiunilor exercitate de UDREA ELENA GABRIELA – în calitate membru al Guvernului şi vicepreşedinte PDL, precum şi ca urmare a presiunilor exercitate de alte persoane din conducerea partidului”.

„Din probatoriul testimonial rezultă că pentru promovarea hotărârii de guvern nr. 460/2009 şi alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea ministrului Udrea Elena Gabriela, a primului ministru Emil Boc, a lui Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase şi Gheorghe Ştefan„, se arată în referatul procurorilor DNA în dosarul Microsoft. 

Procurorii susţin în referat că „beneficiari ai sumelor de bani din plăţile efectuate în baza contractului sunt printre alţii inculpatul Sandu Gabriel, inculpatul Cocoş Dorin şi Partidul Democrat Liberal care a beneficiat de plata unor materiale electorale prin intermediul inculpatului Sandu Gabriel„.

Citeşte şi: ELENA UDREA, pe lista lui Gabriel Sandu în schema ŞPAGA DE LA PDL. Cum reacţiona liderul PMP

Fostul ministru Gabriel Sandu a depus o declaraţie în care a explicat că banii din şpăgile din contractul Microsoft au ajuns la conducerea PDL şi au contribuit la finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Patru milioane de euro, susţine Gabriel Sandu, că a trimis la PDL pentru a sprijini campania lui Traian Băsescu, iar banii erau daţi lunar direct lui Emil Boc, la acea vreme preşedinte al PDL.

Citeşte aici reacţia lui Emil Boc