AEDE: Directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Ilfov intervine în procesul dintre Garda Naţională de Mediu şi ECOREC S.A.

Publicat: Miercuri, 13 Februarie 2019 13:48 // Actualizat: Miercuri, 13 Februarie 2019 13:48 // Sursa: romaniatv.net

Exclusiv! Motivele reale dar ascunse publicului pentru care Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov împreună cu ECOREC țin la secret, încălcând legea, documentele de autorizare a gropii de gunoi Glina, poluatorul care amenință viața locuitorilor din comunitățile locale limitrofe, încep să iasă la iveală.

După venirea sa în funcția de Director Executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov, Alin Romeo Ciprian Stanciu, și-a dat seama de presiunea enormă dar justificată făcută de populația care trăiește de ani de zile calvarul unei vieți petrecute la o distanță de 70 de metri de groapa de gunoi, cu toate consecințele privind poluarea zilnică, radiațiiile, bolile, mirosurile, șobolanii și incendiile. De asemena, a înțeles și presiunile făcute de acționarii și administratorii, foști și/sau actuali, ai gropii de gunoi Glina, care, venind în spate cu un bagaj enorm de infracțiuni, spălare de bani și condamnări, chiar la groapa de gunoi Glina, au încercat și încearcă pe toate căile să reautorizeze această periculoasă groapă de gunoi.

Directorul Executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov, Alin Romeo Ciprian Stanciu, avea opțiunea onorabilă și legală, conform fișei postului pe care îl ocupă, și a titulaturii instituției pe care o reprezintă, să apere cetățenii și publicul de factorii dăunători de mediu care le pun în pericol viața. Dar, cum era de așteptat, Directoriul Executiv al Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov a trecut de partea poluatorilor, poziționându-se astfel împotriva cetățenilor afectați și, mai mult, face tot posibilul pentru reautorizarea gropii de gunoi Glina.

Pentru a pune în practică planul de reautorizare a decis în primul rând să țină ascunsă toată documentația de reautorizare e gropii de gunoi Glina, față de toți cei interesați, dar mai ales față de cei afectați de prezența acestui obiectiv la o distanță de 70 de metri de casele lor și care ar fi fost primii îndreptățiți să conteste aceste documente. După o perioadă foarte lungă de secretizare a documentelor de autorizare a gropii de gunoi Glina față de publicul interesat, Directorul Executiv Alin Romeo Ciprian Stanciu a decis ieri, 12.02.2019, să publice pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov direct textul autorizației de mediu, fără alte documente de monitorizare a poluării, analize și studii absolut necesare în conformitate cu legea. Dar această publicare nu este în sprijinul publicului interesat, al populației afectate sau al celor nevoiași care trăiesc în jurul gropii de gunoi.

Acest demers are ca scop tot un ajutor pentru ECOREC S.A., administratorul gropii de gunoi Gliuna, care în data de 14.02.2019 va avea înfățișare la Tribunalul Ilfov pentru procesul cu Garda Națională de Mediu, ca urmare a procesului verbal încheiat de aceasta pentru interzicerea activității gropii de gunoi. Garda Națională de Mediu a constatat încă din anul 2017 că ECOREC S.A., administratorul gropii de gunoi Glina, nu are autorizația de mediu valabilă și a decis aplicarea unei amenzi, dispunând în același timp încetarea activității. ECOREC S.A. a contestat aceasta măsură a Gărzii Naționale de Mediu și se află în recurs la Tribunalul Ilfov la data de 14.02.2019.

Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov nu a publicat nimic pe site-ul său privind autorizarea gropii de gunoi Glina timp de peste un an și jumătate, încălcând în acest fel legea, iar acum , când este nevoie urgentă pentru argumentarea în fața Tribunalului Ilfov, se publică draftul autorizației care urmează să fie folosit și invocat ca probă de către ECOREC în instanță împotriva unei alte institiuții a statului, Garda Națională de Mediu, pentru evitarea suspendării activității.

ECOREC S.A. avea nevoie de o probă importantă la acest proces împotriva Gărzii Naționale de Mediu la Tribunalul Ilfov, pentru data de 14.02.2019, pentru a nu-i fi suspendată activitatea, respectiv de autorizația de mediu, iar Directorul Executiv al Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov, Alin Romeo Ciprian Stanciu, a putut să îi furnizeze acest ajutor, publicând în data de 12.02.2019 pe site-ul Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov, draftul autorizației de mediu.

Folosindu-se de o adresă venită din partea Direcției de Sănătate Publică Ilfov, aflată în subordinea Ministerului Sănătății și semnată de Danuț Crăciun - Director Executiv, Crenguța Dumitru - Director Executiv Adjunct Sănătate Publică, Simona Lăcătușu - Șef Departament Supraveghere în Sănătate Publică și Sianu Daniel - Inspector Șef, al cărei text este voit confuz, cât și de ajutorul funcționarilor din subordine, Simona Crețu - Șef Serviciu Avize, Acorduri, Autorizații și Alina Posteiu - Ecolog, Alin Romeo Ciprian Stanciu - Directorul Executiv al Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov a putut redacta prin manevre incredibile textul unei autorizații de mediu pentru un obiectiv scandalos cum este groapa de gunoi Glina aflate la o distanță de 70 de metri de casele locuite. Influența asupra funcționarilor publici este astfel demonstrată, cât și determinarea acestora să îndeplinească un act contrar îndatoririlor de serviciu.

Asociația A.E.D.E este o asociație apolitica, ce are ca scop implicarea în promovarea și apărarea intereselor cetăţenilor în vederea creşterii calității vieţii conform standardelor europene și al asigurării unui mediu de viață sănătos, promovarea proiectelor de interes local și regional, educaţie, sănătate, protecţia mediului, spații verzi și asigurarea treansparenței instituţiilor în fața cetăţeanului.

Asociaţia noastră activează la nivel național și are reprezentanţi în comunele Popeşti Leordeni, Glina și Berceni, unde este amplasată groapa de gunoi Glina. Reprezentanţii asociaţiei din comunele menţionate se asigură că în comunitatea lor sunt respectate drepturile și interesele cetăţenilor.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
administrare groapa de gunoi Glina AEDE ECOREC S.A.
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8398
RON
03 Jun
noapte 10 °
zi 25 °
Ultimele joburi adaugate
24 H