Aeroportul Bruxelles-Zaventem rămâne închis cel puţin până duminică inclusiv

Traficul de pasageri pe aeroportul Bruxelles-Zaventem, închis în urma atacurilor teroriste de marţi, nu va fi reluat cel puţin până duminică inclusiv, a anunţat joi societatea care gestionează acest aeroport, Brussels Airport, transmit agenţiile AFP şi EFE.

24 mart. 2016, 17:26
Aeroportul Bruxelles-Zaventem rămâne închis cel puţin până duminică inclusiv

Un purtător de cuvânt al aeroportului a declarat agenţiei spaniole de presă că încă nu poate fi avansată o dată probabilă pentru reluarea traficului de pasageri. El a explicat faptul că aeroportul nu îşi poate relua activitatea întrucât autorităţile continuă cercetările în terminalul unde a avut loc atentatul şi în plus încă nu s-a stabilit dacă exploziile au afectat structura de rezistenţă a edificiului.

Prelungirea suspendării traficului pe aeroportul Zaventem survine chiar înaintea weekendului care marchează Paştele Catolic, ce precede două săptămâni de vacanţă şcolară în Belgia.

Compania TAROM a anulat , joi, zborurile pe ruta București – Bruxelles – București,deoarece aeroportul Zaventem rămâne închis, a anunțat operatorul aerian național.

Aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem a fost închis după atentatele teroriste care au avut loc marți dimineață în Belgia. Atentatele de pe aeroport și din stația de metrou Maelbeek din capitala belgiană s-au soldat cu cel puțin 31 de morți și 300 de răniți, conform celui mai recent bilanț anunțat de autorități.

Citeşte şi: Cutremurător! Adevărul a ieşit la iveală! Reconstituirea exploziilor de pe aeroportul Zaventem! VIDEO