Aeroportul din Arad a rămas fără curse, pentru că se află prea aproape de Autostradă

Aeroportul Internaţional din Arad ar putea rămâne definitiv fără drept de funcţionare, pentru că pista de decolare se află mult prea aproape de Autostrada Timişoara-Arad.

RomaniaTV.net
08 dec. 2011, 15:10
Aeroportul din Arad a rămas fără curse, pentru că se află prea aproape de Autostradă

Claudiu Cristea, preşedintele ONG-ului „Mişcarea Arădeană”, a declarat: „Pentru ca pe Aeroportul Arad să se poată opera curse interne şi internaţionale este necesară relocarea balizajului actual, aflat prea aproape de Autostrada în construcţie. Distanţa dintre Autostradă şi balizaj nu este conformă cu normele Autorităţii Aeronautice Civile Române. Din acest motiv, Aeroportul Arad poate pierde oricând autorizaţia de funcţionare”.

Potrivit unor surse, acesta a mai spus că Autoritatea Aeronautică şi Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale ar fi înaintat deja o cerere prin care au solicitat închiderea balizajului, dar şi a Aeroportului Arad.

Semnalele acustice sau optice care indică limitele pistei, ar putea fi uşor confundate cu luminile Autostrăzii, deoarece acestea se află la o distanţă extrem de mică.

ONG-ul „Mişcarea Arădeană” a sesizat că la Consiliul Judeţean ar fi fost depusă o cerere conform căreia o companie aeriană ar dori să investească la Arad, scrie adevarul.ro.

„La registratura Consiliului Judeţean Arad există o scrisoare de intenţie depusă, în urmă cu trei luni, de Carpatair SA, unul dintre operatorii care doreşte să investească în amenajarea unui terminal pentru pasageri în vederea demarării operaţiunilor de transport aerian pentru pasageri”, a explicat Claudiu Cristea.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad nu au avut nimic de declarat cu privire la această situaţie. „Nu dorim să comentăm aceste declaraţii”, a susţinut Andreea Dineţ, purtătoarea de cuvânt a Consiliului Judeţean Arad.


loading...
Partenerii noștri